Winklevoss Tweeling Waarschuwt Democraten: ‘Oorlog tegen Crypto’ Kan Stemmen Kosten

De Winklevoss tweeling, Cameron en Tyler, waarschuwen Amerikaanse politici voor hun kijk op bitcoin en cryptocurrency.

De broers zijn niet bepaald onpartijdig, zo runnen ze de cryptobeurs Gemini en hebben ze naar verluidt zelf ook een flinke spaarpot met bitcoin. Zij uiten hun zorgen over de houding van de Democratische partij, maar je kunt het wat breder trekken en als kritiek op de Amerikaanse politiek als geheel. Ze waarschuwen dat dit ernstige gevolgen kan hebben voor de Democraten in de komende verkiezingen van 2024.

De waarschuwing van de tweeling komt als reactie op recente regelgevende acties tegen de cryptocurrency-industrie, geleid door prominente Democraten zoals de Amerikaanse senator Elizabeth Warren en het hoofd van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Gary Gensler. Zowel Warren als Gensler zijn uitgesproken critici van de cryptocurrency-industrie.

Senator Warren heeft dit jaar de krantenkoppen gehaald met haar 'Anti Crypto Leger' en heeft uitspraken gedaan die cryptocurrency linken aan criminele activiteiten. Gensler daarentegen heeft de SEC geleid bij het aanklagen van grote cryptobeurzen zoals Coinbase en Binance wegens vermeende overtredingen van de Amerikaanse effectenwetgeving.

De Winklevoss tweeling beweert dat deze manier van regelgeven zich voortal tegen de democraten kan werken. Ze geloven dat de jongere generatie, die cryptocurrencies massaal heeft omarmd, vervreemd kan raken door deze vermeende 'oorlog tegen crypto'. De tweeling suggereert dat deze jongere demografische groep, die in het verleden instrumenteel is geweest bij Democratische overwinningen, in toekomstige verkiezingen zou kunnen overlopen vanwege dit probleem.

"Crypto heeft al de harten en geesten van Millennials en GenZ gewonnen," tweette Cameron Winklevoss. Hij suggereerde dat jongere kiezers "de waardevernietiging die Warren en Gensler hebben veroorzaakt niet zullen vergeten."

Tyler Winklevoss beaamde deze gevoelens, hij tweette: "De oorlog tegen crypto van senator Warren en Gary Gensler zal de Democraten de verkiezingen van 2024 kosten.”

Niet alle Democraten zijn echter anti-crypto. Presidentskandidaat Robert Kennedy Jr., bijvoorbeeld, is pro-Bitcoin in zijn campagne en was een spreker op de recente Bitcoin 2023 conferentie in Miami.

Daarentegen lijken Republikeinen meer open te staan voor het idee van cryptocurrency. Senator Cynthia Lummis van Wyoming, bijgenaamd de "Bitcoin Senator", pleit al jaren voor een duidelijk en degelijk beleid rondom bitcoin. Huis Majority Whip Tom Emmer wordt als "crypto-vriendelijk" beschouwd. Ron DeSantis, de gouverneur van Florida en Republikeinse presidentskandidaat, heeft ondertussen Centrale Bank Digitale Valuta's (CBDC's) in zijn staat verboden.

Volgens een rapport van Coinbase bezitten ongeveer 66 miljoen Amerikanen (of 20% van de totale bevolking) digitale activa.

"Ze geven misschien niet om crypto, maar ze zullen wel om de verloren stemmen geven," concludeerde Cameron.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...