Winst- en verliesindicator schiet naar laagste punt sinds maart 2020

Terwijl bitcoiners hun geld van beurzen in eigen beheer nemen, gebeuren er on-chain allerlei dingen. Bij verschillende indicatoren gaan alarmbellen af.

On-chain indicator

Zo ook bij de SPOR, wat staat voor de Spent Output Profit Ratio. Het deelt “de realized waarde van coins” door “de waarde van de input van een transactie”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met andere woorden gaat het om “verkochte prijs / betaalde prijs”. Deze indicator fluctueert doorgaans rond de 1, waarbij er dus bitcoin worden gekocht of verkocht tegen nagenoeg de prijs waarop ze zijn ontvangen.

In bearmarkten is de SPOR vaak iets lager dan 1, omdat er veel bitcoin wordt verkocht die tegen een hogere waarde werd gekocht. En vice versa in bullmarkten, waarbij coins worden verplaatst die voor een lagere prijs zijn aangekocht.

Op 14 november daalde het 7-daags voortschrijdend gemiddelde van de statistiek naar 0,9847. Dat was de laagste waarde sinds de COVID-19-crash van maart 2020.

Veel bitcoin bezitters nemen verlies, volgens SOPR-indicator

SOPR wordt wel eens door handelaren gebruikt als tool om trends in beeld te brengen. De 1-waarde is dan óf een weerstand of een steunlijn. Hier kun je echter geen waterdichte strategieën op bouwen, maar het geeft wel inzichten in het sentiment in de markt.

In maart 2020 daalde de SOPR even kort tot de 0,9486. De laatste keer dat dit daarvoor gebeurde was aan het einde van de bearmarkt van 2018, wat een score van 0,9416 opleverde.

Veel bitcoin bezitters nemen verlies, volgens SOPR-indicator

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, of volg het nieuws via de mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app, blijf op de hoogte en mis niets!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...