Revolutionaire Wiskundig Model Schokt Experts: $1 Miljoen Per Bitcoin In 2033?

bitcoin bullish

Een nieuwe, uiterst optimistische Bitcoin prijsmodel genaamd “Bitcoin Power Law” heeft op X veel aandacht gekregen. Dit model, dat voor het eerst is geconceptualiseerd in 2019 door voormalig natuurkundeprofessor Giovanni Santostasi, is gebaseerd op wiskunde en wetenschap en probeert de langetermijnprijsstijging van bitcoin te voorspellen.

Wiskundige model van Giovanni Santostasi voorspelt bitcoin

Het unieke aan dit model is het gebruik van een log-log schaal, waarbij zowel de prijs als de tijd exponentieel schalen langs respectievelijk de y-as en x-as. Dit resulteert in een grafiek die een ruwweg rechte lijn omhoog en naar rechts toont, die de reeks van bitcoin’s hoogte- en dieptepunten met wat voorstanders “verbazingwekkende” nauwkeurigheid noemen, vastlegt.

Santostasi, in een interview met YouTuber Andrei Jikh, legt uit dat de voorkeur voor lineaire data ons helpt beter inzicht te krijgen in gegevens. Hij baseert zijn model op de Power Law. De BTC power law is algebraïsch uitgedrukt als: Geschatte Prijs = A * (dagen vanaf GB)^n, waarbij GB verwijst naar het Genesis Block van bitcoin, gemijnd op 3 januari 2009. In deze formule staat A gelijk aan 10^-17 en n is 5.8.

Volgens Santostasi’s berekeningen zou de prijs van bitcoin op de dag van vandaag $64,564 moeten zijn, wat dicht bij de kortetermijnverwachtingen van analisten ligt. Hij voorspelt verder dat BTC zijn cycluspiek van $210,000 in januari 2026 zal bereiken, om later dat jaar naar een “bodem” van $60,000 te crashen. Op korte termijn zou de prijs van bitcoin niet lager moeten gaan dan $35,000 en tegen 2033 zou het $1 miljoen moeten bereiken.

Kritiek op het model op X

Sommige mensen uiten kritiek dat het model investeerders onrealistische verwachtingen zou kunnen geven, en uiteindelijk doorbroken wordt, vergelijkbaar met het nu breed bekritiseerde stock-to-flow model dat in 2021 populair werd.

Hoewel Santostasi bepaalde aspecten van het stock-to-flow model respecteert, bekritiseert hij het voornamelijk voor het projecteren van een oneindige, exponentiële groei in de prijs van bitcoin. In plaats daarvan vergelijkt hij de groei van bitcoin met die van een stad, een analogie die bitcoinmiljardair Michael Saylor ook gebruikte door bitcoin te beschrijven als “een schitterende stad in cyberspace”. Santostasi benadrukt dat er geen S-adaptatiecurve in BTC is, maar dat “power laws de groei van steden regeren”, wat suggereert dat bitcoin zich ontwikkelt als een stad – een meer stabiel en betrouwbaar model dan een snel-rijk-worden-schema.

  By Dirk van Haaster

  Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude onderscheiding. Deze academische achtergrond voorziet hem van een unieke combinatie van strategisch denken en analytische vaardigheden, die hij succesvol toepast om diepgaand over de wereld van blockchain te schrijven.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Ethereum whale Nieuws
  $185 Miljoen in 72 Uur: Ethereum Ziet Mega Investering door Mysterieuze Crypto Whale!

  Een opvallende crypto whale, geïdentificeerd door het blockchain analysebedrijf Spot On Chain als 0x7a9, heeft...

  Nieuws
  2 redenen voor bitcoin koers van $69.000 dollar voor de halving

  Bitcoin heeft de neiging om in aanloop naar de halving met 30 procent te stijgen...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: afperser van Nederlandse ondernemers veroordeeld

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  cardano koers Nieuws
  Arthur Hayes haalt uit naar Cardano: ‘Het is een shitcoin, een wannabe Ethereum’

  Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, heeft onlangs felle kritiek geuit op Cardano (ADA), door het...

  Bitcoin whales Nieuws
  Whale koopt binnen 2 weken voor $178 miljoen aan ethereum

  Een onbekende whale heeft in 11 dagen tijd de gigantische hoeveelheid van 64.000 ethereum uit...

  Lees meer