X (Twitter) krijgt vergunning om bitcoin en crypto’s te verkopen en op te slaan

X (Twitter) verkrijgt een licentie om bitcoin en crypto op te slaan, over te dragen en te verhandelen.
Deze licentie dekt ook diensten met gerelateerde dienstverleners, zoals wallets, betaalverwerkers en beurzen.

De Amerikaanse staat Rhode Island heeft officieel een licentie goedgekeurd die is aangevraagd door Twitter Payments LLC, de betaaltak van X. Ze kunnen gebruikers van het sociale platform nu diensten aanbieden zoals het aanbieden, opslaan en versturen van bitcoin en andere digitale activa.

X (Twitter) krijgt vergunning om bitcoin en crypto's te verkopen en op te slaan

De licentie voor het versturen van valuta is vereist voor bedrijven die deze activiteiten met betrekking tot bitcoin en crypto namens hun gebruikers willen uitvoeren.

Elon Musk, de CEO van X, heeft eerder verklaard dat hij van X een “everything app” wil maken en dat het platform je de mogelijkheid geeft “om je hele financiële wereld te beheren”. Op wat termijn deze functies aan X worden toegevoegd, is nog onduidelijk.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...