XRP koers op het punt van doorbraak: stijging van 29% verwacht?

547 totale weergaven
XRP koers op het punt van doorbraak: stijging van 29% verwacht?

De afgelopen weken heeft de XRP koers moeite gehad om door een belangrijk weerstandsniveau te breken. Ondanks deze uitdaging zien handelaren kansen, omdat het lijkt alsof de token op het punt staat uit een driehoekspatroon te breken. Als dit gebeurt, kan het een flinke stijging veroorzaken en een nieuwe periode van groei voor XRP betekenen.

Positieve signalen voor een stijging van de XRP koers

Steeds meer XRP handelaren verwachten een stijging. Een teken hiervan is dat de funding rate al meer dan zeven weken positief is volgens Coinglass. Dit betekent dat er meer long posities worden ingenomen dan shorts, wat erop wijst dat handelaren denken dat de koers zal stijgen.

Deze positieve stemming maakt dat veel handelaren geloven dat de XRP koers binnenkort kan doorbreken. Als deze optimistische kijk aanhoudt, kan het een langdurige koersstijging veroorzaken. Dit trekt waarschijnlijk ook nieuwe investeerders aan, wat voor nog meer koopdruk zorgt en de koers verder omhoog kan duwen. xrp funding rate

Daarnaast zijn er ook andere positieve signalen. Zo is er een sterke stijging te zien in de Chaikin Money Flow (CMF) indicator, die laat zien hoeveel geld er in en uit XRP stroomt. Dit geeft aan dat er meer geld in de token wordt geïnvesteerd, wat een teken is dat investeerders vertrouwen hebben in verdere groei.

XRP koers verwachting: wat zegt technische analyse?

Op dit moment test XRP de bovenkant van het driehoekspatroon. Dit betekent dat een doorbraak mogelijk is. Als de koers doorbreekt, kan XRP met zo’n 29% stijgen, wat de koers richting $0,76 zou brengen.

Om dit te laten gebeuren, moet XRP eerst de weerstand rond $0,64 omzetten naar een nieuw steunpunt. Als dit lukt, is er een goede kans dat de koers verder omhoog gaat.

xrp koers stijging

Als de doorbraak echter niet lukt, kan XRP dalen tot ongeveer $0,56. Dit niveau heeft eerder als steunpunt gediend. In dat geval kan de koers zich hier stabiliseren, maar het optimistische scenario van een stijging zou dan niet meer gelden.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...