XRP koers onder druk: Bearish on-chain data wijzen op daling

1691 totale weergaven
XRP koers verwachting

De Ripple koers staat onder druk en kan verder dalen. Na een mislukte poging om boven een belangrijke weerstand uit te breken, zakte de XRP koers met 4,23% in twee dagen. Op dinsdag steeg de koers licht met 1%, maar de neerwaartse trend blijft aanhouden. Daarnaast zijn de on-chain data van Ripple ook niet al te positief. Gaat dit de XRP koers dus verder negatief beïnvloeden, of kan de koers verder stijgen?

XRP koers blijft hangen na weerstandstest

Ripple probeerde zaterdag door de weerstand op $0,626 te breken, maar werd afgewezen. Hierdoor zakte de koers naar $0,593. Op dinsdag was er een kleine stijging van 1%, maar de kans op een verdere daling is groot. Als de koers verder zakt, kan deze met 8% dalen naar de steunzone van $0,544.

De Relative Strength Index (RSI) en de Awesome Oscillator (AO) zitten net boven hun neutrale niveaus van 50 en 0. Voor een aanhoudende bearish trend moeten beide indicatoren onder deze niveaus dalen.

XRP koers daling

On-chain data wijst op bearish sentiment

Volgens Coinglass is de OI-Weighted Funding Rate een belangrijke maatstaf om de marktstemming te beoordelen. Deze rate wordt berekend op basis van de openstaande contracten. Een positieve rate (longs betalen shorts) wijst meestal op optimisme. Een negatieve rate (shorts betalen longs) duidt juist op bearish sentiment. Bij XRP staat deze rate nu op -0.0084%, wat betekent dat shorts domineren en de koers onder druk blijft staan.

Daarnaast laat Coinglass zien dat 52,43% van de posities short is, wat erop wijst dat de meeste traders een verdere daling verwachten. Dit versterkt de negatieve vooruitzichten voor Ripple.

Is er een kans op een ommekeer voor de XRP koers?

Ondanks de bearish trend, kan een doorbraak boven de weerstand van $0,626 het sentiment doen kantelen. Dit zou een hogere top op de dagelijkse grafiek creëren, waardoor de koers met 5,3% kan stijgen naar $0,658, het niveau van eind juli.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...