Kan de XRP koers binnenkort de weerstand bij $0,62 doorbreken?

1494 totale weergaven
xrp koersstijging

Als we naar de koersbewegingen van XRP kijken, zien we een mix van positieve en negatieve signalen. In de afgelopen week is de XRP koers gestegen met maar liefst 6%. Op de korte termijn schommelt de koers flink door veranderende handelsvolumes. Maar als we naar de lange termijn kijken, lijkt XRP dicht bij een belangrijk keerpunt te komen, waar de koers mogelijk sterk kan gaan stijgen of dalen.

Kan de XRP koers verder stijgen?

Ondanks de mogelijke druk naar beneden, heeft XRP laten zien dat de koers goed standhoudt door steeds te herstellen van koersdalingen. Dit betekent dat de koers voorlopig binnen een bepaalde bandbreedte blijft bewegen, tot er een duidelijke doorbraak is, omhoog of omlaag.

Een positief teken is dat de wekelijkse koers van XRP boven het belangrijke 200-daags gemiddelde van $0,6050 is geclosed op de wekelijkse grafiek. Dit is een belangrijke technische grens die vaak als langetermijntrend wordt gezien. Als XRP boven dit niveau blijft, zou dit kunnen wijzen op een opwaartse trend, waarbij de koers misschien zelfs boven $0,63 kan uitkomen. Momenteel is de XRP koers volgens CoinMarketCap $0,6018.

XRP 7D graph coinmarketcap

Daarnaast blijft de On-Balance Volume (OBV) indicator hoog, wat aangeeft dat er nog steeds veel interesse is om XRP te kopen. Dit vergroot de kans op een verdere stijging van de koers.

Vertrouwen van Ripple whales

Hoewel het handelsvolume recentelijk is gedaald, blijven grote investeerders, ook wel ‘whales’ genoemd, XRP verzamelen. Dit wijst op een onderliggende vraag naar de cryptomunt, wat de koers aanzienlijk kan doen stijgen.

Om een sterke stijging te realiseren en mogelijk de $1 grens te bereiken, moet XRP boven de bandbreedte van $0,635 tot $0,64 sluiten op maandbasis. Het 200-daags gemiddelde kan als steun dienen en helpen om de opwaartse beweging in 2024 voort te zetten.

Het doorbreken van het 200-daags gemiddelde kan het begin zijn van een opwaartse trend, met extra groei dankzij de toenemende interesse van grote investeerders.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...