XRP koers onderuit door fouten in Ripple rechtszaak – wat gaat Ripple doen dit weekend?

548 totale weergaven
XRP koers onderuit door fouten in Ripple rechtszaak |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, erkende onlangs de fouten die gemaakt zijn omtrent de rechtszaak tegen de Securieties and Exchange Commission (SEC). De Ripple koers heeft al sinds het begin van deze rechtszaak behoorlijk geleden en na deze uitspraken daalde de XRP koers verder. Het is hierbij een van de weinige cryptocurrency’s die de afgelopen maand gedaald is in plaats van gestegen. Wat gaat Ripple doen?

Fouten bij de Ripple rechtszaak

Garlinghouse gaf onlangs in een toespraak tijdens de DC Fintech Week openlijk toe dat hij spijt heeft dat hij niet eerder contact opnam met de toezichthouders in Amerika. De SEC spande in 2020 een rechtszaak aan tegen Ripple omdat XRP volgens de SEC een effect is en is onlangs in hoger beroep gegaan.

De CEO gaf ook aan dat de cryptoregelgeving in Amerika achterhaald is, dat er foutieve informatie verspreid wordt door de senator Elizabeth Warren en dat Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, er een “reign of terror” op nahoudt. Garlinghouse laat in de toespraak ook weten hoop te hebben dat het schrikbewind van Gary Gensler zeer spoedig ten einde zal komen.

Analyse van de Ripple koers

Ripple’s XRP heeft een market cap van $ 29,83 op het moment van schrijven en het trading volume is in de afgelopen 24 uur gedaald met 13,44%. De Ripple koers staat op $ 0,524, dat is 1,05% lager dan een dag geleden. Hiermee handelt het onder het voorgaande supportsniveau van $ 0,529 waardoor de verkoopdruk toeneemt. De druk om te verkopen ontstond in eerste instantie al doordat het weerstandsniveau van $ 0,556 deze maand steeds werd afgewezen.

Het was belangrijk voor XRP om boven dit niveau te blijven om verdere dalingen te voorkomen. Er is daarmee nu een kans dat we binnenkort dichtbij het volgende supportniveau komen.

Ripple koers, TradingView
Ripple koers, TradingView

XRP’s support niveau ligt nu op $ 0,485 en dat is een punt waar de koers mogelijk stabiliseert. Het is erg belangrijk dat de koers hierboven blijft, want anders maakt het mogelijk een behoorlijke val naar het volgende supportniveau van $ 0,391.

De uitspraken van de Ripple CEO hebben voor verkoopdruk gezorgd onder Ripple traders, maar de Ripple koers worstelde al langer om niet onder supportniveau van $ 0,529 te komen. Het lijkt erop dat de koers door de uitspraak een tik gekregen heeft, maar het mag ook opgemerkt worden dat de daling scherper had kunnen zijn.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Meme coins als mogelijke alternatieven voor XRP

Terwijl Ripple mogelijk weer gaat stijgen als de rechtszaak eenmaal voorbij is, weet niemand hoelang het nog gaat duren. Daarnaast is het ook mogelijk dat de Ripple rechtszaak gewonnen wordt door de SEC en dat kan mogelijk het vertrouwen in XRP schaden.

Sommige traders kijken daarom naar veelbelovende ICO crypto’s met de potentie om groot te worden. Zo zijn er cryptomunten die net als XRP de potentie hebben om een geheel ecosysteem te bouwen.

Pepe Unchained – Is dit het meme coin ecosysteem van de toekomst?

XRP werd ooit groot vanwege de snelle transacties en lage transactiekosten. De efficiëntie van een crypto, hangt af van de blockchain. Als het zoals bij Ethereum erg druk is op het netwerk, gaat alles normaal gesproken een stuk trager en daarom zie je die trage snelheden en hoge transactiekosten vaak terug bij meme coins. Het nieuwe cryptoproject Pepe Unchained ($PEPU) heeft hiervoor een oplossing bedacht, het heeft namelijk een Layer 2 netwerk gebouwd bovenop het Ethereum netwerk. Hiermee is het net als XRP snel en goedkoop.

Pepe Unchained is een directe bridge met ETH en biedt een geheel ecosysteem, inclusief features als een gedecentraliseerde exchange, block explorer en geavanceerde analyses. Onlangs maakte het bekend hoe dit ecosysteem eruit gaat zien en nodigt het developers uit om de blockchain te testen met het “Pepe Frens With Benefits” programma. Als je zelf een developer bent, bekijk dan de FWB tab op de website van Pepe Unchained, want je kunt hier mogelijk builder grants mee verdienen in de vorm van $PEPU tokens.

Dit project heeft vele whales aangetrokken, met name nadat het FWB project werd aangekondigd. Velen zagen dit namelijk als een teken dat $PEPU echt de potentie heeft om zeer groot te worden en mogelijk een belangrijke weg vrijmaakt voor de toekomst van meme coins. Pepe Unchained heeft tijdens de presale al $ 22,3 miljoen opgehaald en jij kan ze helpen om de volgende mijlpaal te behalen. Een $PEPU token kost op dit moment $ 0,01177 per stuk, maar die prijs zal vanavond alweer gaan stijgen.

 

Crypto All-Stars – Het eerste unified stakingsplatform voor meme coins

Een ander meme coin project dat een ecosysteem bouwde is Crypto All-Stars ($STARS). Dit project heeft namelijk het eerste unified stakingsplatform gecreeerd, genaamd MemeVault. Dit platform het ongemak om te moeten navigeren van platform naar platform om verschillende meme coins te kunnen staken en biedt de oplossing. In de MemeVault stake je namelijk als je favoriete meme coins, waaronder bijvoorbeeld Dogecoin, Floki Inu, TurboToken, Based Brett, Pepecoin en Shiba Inu.

De native token $STARS staat hierbij centraal, want als je deze coin ook bezit, dan kun je daarmee extra beloningen ontvangen. Hoe meer $STARS tokens je bezit, des te hoger de beloningen zullen zijn. Uiteindelijk kun je daarmee tot drie keer zoveel staking rewards verdienen. Hiermee hoop het project een waardevolle toevoeging te zijn aan de wereld van meme coins en om één van de top 10 meme coins te worden.

Het stakingsplatform en het $STARS smart contract zijn volledig getest en geaudit door Coinsult en SolidProof, dus er is geen reden om niet van dit project te willen profiteren. De staking rewards zijn momenteel nog hoog met 564% en een $STARS token kost op dit moment $ 0,0015248. Je hebt dus al 50.000 $STARS tokens voor $ 76,24.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Lees meer over:
Ripple koersXRP

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...