XRP koers op randje: Is het steunniveau op $0,60 in gevaar?

1045 totale weergaven
ripple xrp koers

De XRP koers is de afgelopen 24 uur met 0,74% gestegen en staat nu op een cruciaal steunniveau van $0,60. Deze stijging kwam door positieve signalen van de Amerikaanse Fed over een mogelijke rate cut in september. Dit huidige niveau, dat eerder zorgde voor een stijging, staat nu weer onder druk. De vraag is of de bulls het kunnen verdedigen of dat de bears de overhand krijgen.

Marktanalyse: XRP koers op kantelpunt

De huidige koers van XRP schommelt rond het belangrijke niveau van $0,60. Dit niveau, dat eerder zorgde voor een doorbraak, is nu een belangrijke grens. Als de koers onder deze lijn zakt, kan een snelle daling naar $0,555 volgen. Daarmee zou veel van de recente winst teniet worden gedaan.

Op dit moment beweegt XRP in een steeds smaller wordend bereik, met weerstand rond $0,6487 en steun bij $0,5557. Deze versmalling, samen met signalen van de stochastische indicator, wijst op een mogelijke grote koersbeweging.

XRP 1M Chart CoinMarketCap

Volatiliteit en signalen in de markt

Volgens gegevens van Coinglass zien we meer liquidaties, vooral van long posities, wat duidt op toenemende volatiliteit. Zowel long als short traders hebben rond het niveau van $0,60 belangrijke verschuivingen laten zien, wat aangeeft dat dit een risicogebied is.

XRP Price Breakdown

Ook de open interest-data bevestigt de onzekerheid. Hoewel positieve funding rates aangeven dat investeerders bereid zijn extra te betalen om hun long posities vast te houden, zien we nu een daling in deze rates. Dit wijst op afnemend optimisme bij de bulls. Als deze trend doorzet, kan er meer druk komen op de XRP koers.

Wat betekent dit voor de XRP koers?

De toekomst van XRP hangt af van de vraag of de koers boven het niveau van $0,60 blijft. Zakt de koers hier doorheen, dan kunnen we lagere steunniveaus testen. Maar als de bulls erin slagen dit niveau te verdedigen, kan de opwaartse trend weer op gang komen.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...