XRP koers blijft onder $ 0,60 door SEC beroepszaak onzekerheid – wat gaat Ripple doen vandaag?

17208 totale weergaven
Ripple vs. SEC - strijd om cryptoregels barst los

Voor de achtste dag op rij is het de XRP koers niet gelukt om boven de $ 0,60 te sluiten. Door de aanhoudende onzekerheid rondom de XRP-rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lukt het maar niet om de volgende stap omhoog te zetten. Veel beleggers stellen zichzelf dan ook de vraag: wat gaat Ripple doen?

De XRP koers sloot gisteren, zondag 18 augustus, op $ 0,5637. Dit betekende een daling van 0,49% tegenover een dag eerder. Dit betekent dat het de XRP koers voor de achtste sessie op rij niet is gelukt om boven de $ 0,60 te sluiten. Echter, met een daling van 0,49% deed de XRP koers het wel beter dan de bredere cryptomarkt, die met 1,18% daalde naar een marktkapitalisatie van $ 2,027 biljoen.

XRP koers in onzekerheid door strijd met de SEC

De onzekerheid over een mogelijk beroep van de SEC in de XRP-rechtszaak tegen de uitspraak van de rechter blijft de XRP koers beïnvloeden.

Deze is sinds 7 augustus al dalende, ondanks dat Ripple de overwinning claimde nadat rechter Torres tot zijn definitieve uitspraak kwam. De rechter gaf Ripple het bevel om $ 125 miljoen te betalen voor het overtreden van Sectie 5 van de US Securities Act, een bedrag dat aanzienlijk lager was dan de eis van de SEC van $ 2 miljard.

Daarnaast tikte de rechtbank Ripple op de vingers en wordt er van ze verwacht dat ze zich in de toekomst aan de Amerikaanse wetgeving houden. De SEC had echter een verzoek ingediend om Ripple te verbieden XRP te verkopen aan Amerikaanse institutionele beleggers, mogelijk om de plannen van Ripple op de Amerikaanse markt te dwarsbomen.

De XRP-rechtszaak lijkt dus nog niet helemaal ten einde, nu SEC de boete van $ 125 miljoen te laag lijkt te vinden. De kans op een beroep van de SEC blijft daarom aanwezig, ook omdat ze nog steeds willen dat de rechter de verkoop van XRP aan institutionele beleggers verbiedt.

Invloed van XRP-rechtszaak op koers – wat gaat Ripple doen?

De onzekerheid rondom de XRP-rechtszaak kan een flinke invloed blijven hebben op de XRP koers. Als de SEC toch besluit om geen beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de rechter, zou de XRP koers richting de $ 1,00 kunnen stijgen. Mocht de SEC wel in beroep gaan, dan is een daling richting $ 0,40 zeker een mogelijkheid.

XRP koers grafiek uitzoom
Weekgrafiek van XRP koers / Bron: TradingView

Investeerders moeten daarom op hun hoede blijven, aangezien het besluit van de SEC in de XRP-rechtszaak vrijwel zeker het koersverloop van de XRP koers zal bepalen. De vraag blijft dan natuurlijk: wat gaat Ripple doen?

Als we verder inzoomen op het technische plaatje van de daggrafiek, dan zien we dat de XRP koers boven de 50-daagse en 200-daagse EMA’s wist te blijven, wat wijst op een bullish sentiment.

XRP koers grafiek dag
Daggrafiek van XRP koers / Bron: TradingView

Een uitbraak boven het weerstandsniveau op $ 0,5739 zou ervoor kunnen zorgen dat de koers richting de $ 0,60 kan stijgen. Een terugkeer naar $ 0,60 zou bovendien voor een versnelde rally richting de weerstand op $ 0,6609 kunnen zorgen.

Als de XRP koers uitbreekt onder de 50-daagse en 200-daagse EMA’s, komt de $ 0,50 in zicht.

De RSI staat op een neutrale stand van 49,71 en zegt ons dus op dit moment niets over wat Ripple gaat doen in de komende periode.

Veelbelovende alternatieven voor XRP

De XRP koers zal waarschijnlijk moeilijk van zijn plek afkomen, totdat er meer duidelijkheid is in de XRP-rechtszaak tegen de SEC. Voor direct rendement zullen traders en investeerders daarom op zoek moeten naar veelbelovende alternatieven. Door de enigszins bearish omstandigheden op cryptomarkt, zijn met name presale crypto’s de laatste tijd weer volop in trek.

Hieronder laten we je kennismaken met twee presales die op dit moment enorm veel aandacht krijgen vanuit de crypto community.

Pepe Unchained – een blockchain speciaal voor meme coins

De originele Pepe coin heeft in de afgelopen jaren enorm veel succes gekend, maar staat de laatste tijd behoorlijk onder druk. Het blijft namelijk een pure meme coin, die weinig waarde toevoegt aan de cryptowereld. Volgens crypto experts gaat Pepe Unchained ($PEPU) de verbeterde versie zijn van de Pepe coin. Pepe Unchained wil namelijk een eigen Layer-2 blockchain lanceren op Ethereum, waar in de toekomst nieuwe meme coins op gebouwd kunnen worden.

Met deze eigen blockchain kan Pepe Unchained zich vrij bewegen en heeft het geen last meer van de beperkingen van Ethereum. Zo belooft Pepe Unchained tot 100x hogere transactiesnelheden vergeleken met Ethereum zelf.

Naast hogere snelheden, introduceert $PEPU ook lagere transactiekosten. Doordat het sneller, efficiënter en goedkoper is, blijft er bovendien meer over voor staking beloningen voor investeerders. Als je nu investeert, kun je namelijk direct je tokens staken tegen een prachtige APY van 210%.

Ondanks dat Pepe Unchained ook een meme coin is, wil het duidelijk waarde toevoegen aan de cryptowereld met zijn eigen blockchain. De hogere snelheden en lagere transactiekosten maken het platform mogelijk ideaal voor nieuwe tokens om op te lanceren. Investeer vandaag nog in Pepe Unchained en profiteer van dit unieke project.

 

 

PlayDoge – herbeleef je jeugd met deze play-to-earn crypto meme

Veel investeerders kennen vast de Tamagotchi nog wel uit de jaren 90. PlayDoge ($PLAY) is een nieuwe meme coin die het Doge-thema combineert met deze nostalgische game.

In de app van PlayDoge kun je namelijk, net als vroeger bij de Tamagotchi, je eigen digitale huisdier verzorgen. Zo kun je hem eten geven, maar samen met je huisdier minigames en avonturen beleven. Zorg er echter wel voor dat je huisdier tevreden blijft, want anders kan hij een ander baasje gaan zoeken, of zelfs doodgaan!

Het zorgen voor je huisdier geeft niet alleen spelplezier, maar het levert ook nog wat op. PlayDoge is namelijk een play-to-earn token. Dit betekent dat je $PLAY tokens kunt verdienen door met je virtuele huisdier opdrachten te doen en zo hoog mogelijk op de leaderboards terecht te komen.

Deze nieuwe meme coin is nu verkrijgbaar in de presale. Zowel de token als de game zien er veelbelovend uit, en krijgen enorm veel aandacht vanuit de crypto community. Wacht daarom niet langer en ga direct naar de website van PlayDoge en haal je tokens, voordat de presale is afgelopen.

 

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...