XRP koers: Kan Ripple herstellen na deze activiteit van whales?

1186 totale weergaven
xrp koers

De XRP koers heeft de laatste tijd een aardige stijging doorgemaakt door meer duidelijkheid in de zaak van Ripple en de SEC. Toch heeft de recente crash van de Bitcoin koers ervoor gezorgd dat Ripple ook in waarde is gedaald. Op 6 september werden er voor ongeveer $3,58 miljoen aan Ripple longposities geliquideerd. Maar kan de XRP koers weer gaan stijgen?

Impact van profit-taking op XRP koers

Volgens de Net Realized Profit/Loss indicator van Santiment hebben investeerders op 1 september 353 miljoen XRP verkocht om winst te nemen. Ondanks deze verkoopdruk en de crash in de cryptomarkt, heeft Ripple slechts 4% van zijn waarde verloren. Dit toont aan dat er veel vraag is naar XRP, wat kan wijzen op een mogelijk herstel in de nabije toekomst. XRP Realized ProfitLoss

Op 6 september daalde de XRP koers met 4,28%. Dit kwam vooral omdat de Bitcoin koers daalde door tegenvallende banenrapporten uit de Verenigde Staten. Hierdoor daalde bijna alle crypto munten. Maar de XRP koers bevindt zich inmiddels op een belangrijk keerpunt door een kleine stijging. De Relative Strength Index (RSI) toont ook hogere bodems tijdens deze dalingen, wat de bullish verwachtingen versterkt.

Bovendien heeft de lagere grens van de Volume Weighted Average Price (VWAP) op $0,503 een belangrijke ondersteunende rol gespeeld voor de koers. Dit biedt hoop op een mogelijke stijging als er opnieuw koopinteresse ontstaat.

Belangrijke prijsniveaus om in de gaten te houden voor XRP koers

Investeerders moeten letten op de jaarlijkse VWAP op $0,561, die samenvalt met een dagelijkse weerstandsniveau. Een volgende belangrijke weerstand ligt tussen $0,619 en $0,635. Als XRP deze zone doorbreekt, kunnen de winsten respectievelijk 6% en 20% zijn vanaf de huidige koers.

XRP Price Bounce

In een optimistisch scenario, als XRP de weerstand op $0,635 weet om te buigen tot een steunpunt, kan de koers stijgen naar de volgende weerstand van $0,716. Als de koers echter onder de $0,503 grens zakt, zou dit de bullish voorspellingen kunnen ongeldig maken, met een mogelijke daling van 6% naar $0,469.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...