XRP koers verwachting: kan Ripple snel door de $0,70 breken?

636 totale weergaven
XRP koers verwachting: kan Ripple snel door de $0,70 breken?

Onlangs steeg de koers van Ripple’s XRP naar $0,60, waar het al maanden moeite mee heeft om er echt boven te breken. Hoewel de XRP koers daarna weer zakte, laten verschillende signalen zien dat XRP misschien wel weer kan stijgen, net zoals zes maanden geleden gebeurde. In maart bereikte XRP een piek van $0,72. Er zijn nu tekenen dat de koers opnieuw naar dat niveau kan stijgen.

Bullish on-chain signalen voor XRP koers

Volgens CryptoQuant steeg de Taker Buy/Sell Ratio van XRP op 21 september naar 1,06, toen de koers op $0,60 stond. Deze ratio meet hoeveel er gekocht en verkocht wordt in de derivatenmarkt. Als de ratio boven de 1 is, betekent dit dat er meer gekocht dan verkocht wordt (bullish sentiment). Is de ratio lager dan 1, dan is het tegenovergestelde het geval (bearish sentiment).

De volgende dag zakte de ratio naar 0,88, wat aangaf dat er minder optimisme was. Toch is de ratio inmiddels weer gestegen naar 0,93. Dit suggereert dat handelaren weer wat positiever zijn over de XRP koers en dat de recente daling tijdelijk kan zijn. Ripple Taker Buy:Sell Ratio

Een ander positief signaal voor de Ripple koers is de stijging in Open Interest (OI). Open Interest laat zien hoeveel contracten er open staan in de derivatenmarkt. Als OI stijgt, betekent dit dat handelaren meer geld in XRP steken en meer blootstelling aan de crypto willen.

Volgens Santiment is de Open Interest voor XRP gestegen naar $710 miljoen. Dit wijst erop dat er meer activiteit is en dat de XRP koers mogelijk wat van de recente verliezen kan goedmaken.

Ripple koers verwachting: gaat XRP stijgen?

Als we naar de grafiek kijken, zien we dat XRP weerstand heeft rond de $0,60. Hierdoor zakte de koers terug naar $0,58. Toch is er sterke steun rond de $0,57, wat betekent dat de koers waarschijnlijk niet veel verder zal zakken op de korte termijn.

Ripple Daily Price Analysis

Op de lange termijn is de grens van $0,70 een belangrijk niveau waar in het verleden veel interesse was. Als er meer kopers komen, kan XRP door de weerstand bij $0,67 breken en richting $0,70 gaan.

Als XRP door de $0,67 breekt, zou de koers met 20% kunnen stijgen naar $0,70. Maar als er te weinig koopdruk is, kan de koers juist zakken naar $0,52.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...