XRP koers zakt ondanks aankondiging Swell evenement – waarom daalt Ripple vandaag?

3828 totale weergaven
XRP koers zakt ondanks aankondiging Swell evenement – waarom daalt Ripple vandaag? |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

XRP steeg recent ondanks de juridische strijd met de SEC en optimisme rond het Ripple Swell Event. Toch heeft de koers sinds gisteren een daling laten zien. Wat ligt er aan de basis van deze daling na de recente opleving? In dit artikel analyseren we de fundamentele en technische factoren achter de koersbewegingen van XRP.

Ook bekijken we in dit artikel dat hier de mogelijk oorzaak van kan zijn en wat voor toekomst de gevestigde XRP hun beleggers brengt. 

Marktreactie en fundamentele oorzaken van de daling 

De Ripple koers bleef ook na de juridische ontwikkelingen een stijgende trend laten zien en tot voor kort was ook de verwachting dat deze stijging zou aanhouden. Beleggers waren optimistisch en hadden de hoop dat er tijdens het jaarlijkse Swell Event een optimistische aankondiging gemaakt zou worden omtrent de juridische ontwikkelingen in het hoger beroep die de SEC is aangegaan.

Echter komt er in de afgelopen 24 toch een koersdaling om de hoek kijken. Zoals te zien in de onderstaande grafiek. 

Koersbewegingen en handelsvolume van XRP (juli 2023 - oktober 2024) - Bron: TradingView
Koersbewegingen en handelsvolume van XRP (juli 2023 – oktober 2024) – Bron: TradingView

Ondanks het recente optimisme, is op de grafiek te zien dat de koers aan het dalen is, waarbij ook het handelsvolume weer toeneemt. Dit suggereert verhoogde verkoopdruk, mogelijk veroorzaakt door bredere macro-economische factoren zoals marktvolatiliteit en onzekerheden rond de Ripple rechtszaak. Ook de gehele crypto markt die onder druk staat, draagt extra bij aan de neerwaartse trend van XRP. 

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Ripple Swell Event – Optimisme vs realiteit

Het Ripple Swell Event staat elk jaar, met aankondigingen van nieuwe partnerschappen en innovaties, centraal voor de XRP-community. Er worden tijdens dit event altijd samenwerkingen en uitbreidingen van het Ripple platform aangekondigd, maar opvallend dat dit jaar de koers van XRP nauwelijks hierop heeft gereageerd. Beleggers hadden deze updates mogelijk al verwacht, waardoor ze dit waarschijnlijk is ingecalculeerd.

Hoewel het Swell Event, dat op dit moment nog in Miami plaatsvindt, voor veel optimisme heeft gezorgd, wegen onzekerheden rond de SEC-zaak en bredere economische zorgen zwaarder.

Technische Analyse XRP – Wat zeggen de indicatoren

Op dit moment ligt de XRP koers rond de $ 0,57, terwijl de recente daling volgt op een consolidatiefase waarin de XRP koers moeite heeft om boven het weerstandsniveau van $ 0,60 te breken. De koers blijft schommelen onder de belangrijke weerstandsniveaus zoals $ 0,60 en $ 0,66, terwijl de steun rond $ 0,50 ligt.

De RSI zit rond de 41, wat een neutrale positie aangeeft, maar dicht bij een oversold-situatie kan komen als de neerwaartse druk blijft aanhouden. Gezien de ontwikkelingen behoort dit dan ook zeker tot de mogelijke scenario’s.  

XRP koersgrafiek van de afgelopen 24 uur met technische indactoren - Bron: TradingView
XRP koersgrafiek van de afgelopen 24 uur met technische indicatoren – Bron: TradingView

Belangrijke technische indicatoren tonen aan dat de XRP zich nog steeds in een bearish patroon bevindt. Een doorbraak boven de $ 0,60 zou een bullish signaal betekenen, maar de huidige ontwikkelingen en de recente dalingen suggereren dat verdere neerwaartse druk waarschijnlijker is, vooral als XRP de steun rond $ 0,50 verliest.

Gezien het recente toegenomen volume kan dit wijzen op verhoogde verkoopdruk, wat de huidige bearish trend verder bevestigt.

De komende dagen blijven echter cruciaal, waarbij veel afhangt van de ontwikkelingen op de markt en externe factoren, zoals de juridische kwesties rondom de rechtszaak van Ripple met de SEC. 

Conclusie – Volatiele trend wordt voortgezet

Ondanks de recente stijging van de XRP koers blijven we een dalende trend zien. Dit komt mede door de juridische onzekerheden, gecombineerd met bearish technische signalen die komende dagen een volatiele trend aan zullen houden. 

Voor beleggers kan het belangrijk zijn om deze volatiele trend niet over het hoofd te zien. De markt kan blijven reageren op zowel juridische ontwikkelingen als technische signalen.

Alternatieven zoeken in meme coins

Er zijn op dit moment genoeg andere alternatieve en veelbelovende cryptomunten in de cryptowereld, zoals de interessante presales van Pepe Unchained en het Crypto All-Stars project. Deze nieuwe projecten kunnen veel potentie bieden op een vrij korte termijn. Door nu in te stappen, kunnen beleggers profiteren van de presale prijzen die altijd op hun laagste staan wanneer de token nog geen listing op de exchanges heeft ontvangen. 

Pepe Unchained ($PEPU)

Als investeerder op zoekt bent naar een betrouwbare investering dan ben je bij Pepe Unchained aan het juiste adres. Het project introduceert cutting-edge Layer-2 technologie die bovenop de traditionele Layer-1 blockchain is gebouwd.

Met deze technologie heeft de ge-upgrade klassieke Pepe Coin ervoor gezorgd dat de schaalbaarheid wordt verbeterd. Transacties kunnen met een hogere snelheid efficiënter wordt afgehandeld. Hierdoor worden de transactie ook gelijk goedkoper.

Pepe Unchained ($PEPU) presale fase
Pepe Unchained ($PEPU) presale fase

De $PEPU Layer-2 technologie zorgt er ook voor dat er dubbele staking awards aangeboden kunnen worden.

Op dit moment van schrijven kunnen investeerders die er vroeg bij zijn de $PEPU tokens aanschaffen voor een bedrag van $ 0.00999 per token. Weer er snel bij want deze prijzen zijn alleen zo laag tijdens de presale fase van het project. Na de lancering op de exchanges zal de prijs alleen maar gaan stijgen.

Crypto All-Stars ($STARS)

Of kies voor de eerste MemeVault ecosysteem van het Crypto All-Stars project. Bij dit innoverend project krijgen investeerder de kans om al hun favoriete meme coins te holden onder een dak te holden en te staken

Je kunt zelfs met het stakingsprogramma van de MemeVault $STARS tokens als reward verdienen door jouw meme coins te holden en staken in de MemeVault. Deze $STARS tokens kunnen hierna ook nog een gestaked worden waardoor je dubbele rewards kan ontvangen. Bekijk voor meer informatie over het project de onderstaande YouTubevideo:

Wordt onderdeel van de $STARS community en schaf de tokens nu aan tijdens de presale fase. Op het moment van schrijven kan de $STAR token worden aangeschaft voor $ 0.0015067.

 

Lees meer over:
$STARSpepuRippleXRP

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...