XRP koers zakt verder: Is dit hét moment om in Ripple te stappen?

1045 totale weergaven
XRP koers zakt verder- Is dit hét moment om in Ripple te stappen?

De XRP koers is de afgelopen maand met bijna 6% gedaald. Volgens on-chain data is de crypto munt nu ondergewaardeerd, wat voor sommige handelaren een goed moment kan zijn om te kopen. Dit wordt ondersteund door de MVRV-ratio, een indicator die laat zien dat veel Ripple holders momenteel verlies maken. Maar kan de XRP koers nu gaan stijgen?

XRP heeft last van negatieve stemming

Volgens gegevens van Santiment is de 30-daagse MVRV-ratio is nu -3,85 en de 90-daagse is -2,66. Dit betekent dat de koers lager ligt dan wat de meeste mensen ervoor betaald hebben, wat een kans kan bieden om goedkoop in te stappen.

Hoewel de koers van XRP misschien aantrekkelijk lijkt, heerst er een negatieve stemming rond de crypto munt. De “weighted sentiment score” staat momenteel op -0,18. Dit betekent dat er vooral negatieve emoties zoals angst en onzekerheid worden gedeeld over XRP op sociale media en in artikelen, wat vaak wijst op een mogelijke verdere daling van de koers.

Verkoopdruk blijft domineren de markt

Technische indicatoren laten zien dat de verkoopdruk op XRP nog steeds hoog is. Volgens de Elder-Ray Index (ERI), die de balans tussen kopers en verkopers meet, hebben verkopers sinds eind augustus de overhand. Dit betekent dat er meer aanbod is dan vraag naar XRP, wat de koers verder kan doen dalen.

Ook de Directional Movement Index (DMI) geeft aan dat de verkoopdruk groter is dan de koopdruk. De negatieve indicator (rood) ligt boven de positieve (blauw), wat aangeeft dat de bears de controle hebben en de markt in een neerwaartse trend blijft.

Mogelijk XRP koers verwachting

Als de neerwaartse trend aanhoudt, kan de XRP koers verder zakken onder de huidige steun van $0,45 en zelfs richting $0,38 gaan. Als de stemming echter verbetert en de bulls terugkeren, zou de koers kunnen stijgen richting $0,65.

xrp usdt koers

Voor nu lijkt XRP misschien een goede koopkans, maar de technische indicatoren laten zien dat voorzichtigheid zeker geen kwaad kan totdat er duidelijkere signalen zijn dat de koers gaat herstellen.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...