YouTuber KSI verliest bijna $10 miljoen aan trading, maar gelooft dat Bitcoin de toekomst is

KSI, een wereldberoemde YouTube-ster, heeft flink geld verloren tijdens de laatste crash van bitcoin (BTC). In een interview vertelt hij hoe hij bijna $10 miljoen armer werd door handel met een hefboom.

KSI is een Bitcoiner

In een recent interview met GQ vertelt de Britse influencer met meer dan 23 miljoen volgers op YouTube meer over zijn ‘relatie’ met Bitcoin. Hij gelooft oprecht in het ecosysteem en denkt dat het de toekomst is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Ik denk dat Bitcoin de toekomst is. Het gaat sowieso om de lange termijn, maar over tien jaar kunnen de mensen die geïnvesteerd hebben erom lachen.”

In antwoord op de hypothetische vraag “wat hij zou doen als hij premier was” gaf KSI een interessant antwoord. Hij wil aan “iedereen £ 100 aan bitcoin te geven” in de vorm van een stimulus cheque. KSI, ook bekend als Olajide Olayinka Williams “JJ” Olatunji.

De YouTuber ziet ook de link met inflatie van fiatgeld. Hij praat over de connectie van de prijs van bitcoin met de ’traditionele praktijk van het printen van geld’. Hij versterkte deze claim door te stellen dat “je de hoeveelheid bitcoin niet kunt verhogen, en dát geeft het waarde.”

Grote verliezen

Eerder was al bekend dat KSI twee miljoen Britse ponden ($ 2,7 miljoen) investeerde in cryptovaluta. Zijn digitale vermogen groeide tot 7 miljoen pond ($9,74 miljoen). Hij maakte echter ook een grote fout: trading met hefboom. Hij verloor alles toen zijn posities “werden geliquideerd vanwege de Bitcoin-crash”.

“Dit is een kwestie van lange adem en ik ben hier voor de reis.”

Bitcoin is niet bedacht als een activa om constant mee te handelen. De influencer verklaart dat het grote publiek het groeipotentieel van Bitcoin (nog) niet inziet. Hun strategie is daarom “in- en uitstappen”, iets wat voor KSI een harde leerschool was.

Bitcoin is door Satoshi niet bedacht als een middel om mee te speculeren. Het is hard geld: een spaarmiddel. Handel is ruis, schaarste is het signaal.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws