Zakenbank uit New York: ‘We zien een groeiende vraag naar bitcoin’

Flushing Bank uit New York gaat bitcoin verkopen aan zijn zakelijke klanten.
Moederbedrijf Flushing Financial Corporation heeft daartoe een samenwerking gesloten met bitcoin dienstverlener NYDIG.

De zakenbank uit 1929 is vooral actief in New York zelf en bedient met name familiebedrijven en andere ondernemingen. Ook zijn ze een belangrijke hypotheekverstrekker en bedrijfskredietenverstrekker in groot New York. Er werken circa 250 mensen bij deze firma.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Groeiende vraag naar bitcoin’

Nog dit kwartaal moeten de eerste bitcoin producten en diensten uitgerold zijn.

John Buran van Flushing Bank zegt in het persbericht: ‘Onze klanten vragen om alternatieve financiële diensten. We gaan via NYDIG en Q2, aanbieder van online bankiersdiensten, onze klanten de mogelijkheid bieden om bitcoin te kopen, te verkopen en te bewaren’.

NYDIG, volledig gereguleerd als dienstverlener, gaat de bitcoins op de wereldmarkt inkopen en werkt samen met diverse partners om de sleutels van de beheerde bitcoins veilig te bewaren.

Patrick Sells, innovatiedirecteur bij NYDIG, legt uit: ‘We zien de interesse in bitcoin toenemen en we zijn erin gespecialiseerd om banken met deze toenemende vraag te helpen’.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...