Zeven jaar cel voor Duitser die met bom €500.000 aan bitcoin van een drogisterij afperste

Een 53-jarige man uit Duitsland is door de rechtbank van Karlsruhe veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. Hij wilde een landgenoot afpersen en vroeg €500.000 aan bitcoin als losgeld. Ook dreigde hij de winkel van de man te bombarderen.

Afpersing

De lokale nieuwszender FAZ meldt dat de afperser zijn misdaad in de rechtszaak heeft bekend. De voormalig gezondheidswerker geeft de schuld aan een burn-out vanwege zijn werk en het verlangen naar financiële zekerheid.

In 2019 plantte de man een zelfgemaakt explosief in een dm-drogerij in Freiburg. Het veroorzaakte €20.000 aan schade. Gelukkig raakte niemand gewond door het incident.

De man eiste het equivalent van een half miljoen euro aan bitcoin van de populaire drogisterijketen. De rechtbank beval dat – naast de gevangenisstraf – ook dit bedrag terugbetaald moet worden. Er is naar verluidt al €370.000 in beslag genomen. Ook hebben de Zwitserse autoriteiten een jacht van de beklaagde in beslag genomen.

Ondanks dat de aanklager een gevangenisstraf van negen jaar eiste, kwam de rechtbank uiteindelijk tot een termijn van zeven jaar. Tegen het vonnis van de rechtbank van Karlsruhe kan beroep worden aangetekend.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!