Zhao’s Financiële Vrije Val: Waarom de Binance CEO Zijn Vermogen Ziet Kelderen!

Binance CZ

Het vermogen van Changpeng Zhao, de oprichter van Binance, heeft een aanzienlijke deuk opgelopen. Dit komt door een afname van 38% in de geschatte opbrengsten van Binance. Volgens de Bloomberg Billionaires Index is zijn geschatte nettovermogen met maar liefst $11,9 miljard gedaald. Dit ligt maar liefst 82% lager dan zijn hoogtepunt. Op dit moment wordt zijn vermogen geschat op $17,2 miljard.

De lagere inkomsten van Binance

Uit data van CoinGecko blijkt dat de handelsvolumes op Binance gedurende het jaar zijn teruggelopen, wat bijdraagt aan de financiële terugval van Zhao.

Zhao heeft deze daling mogelijk deels aan zichzelf te danken. De 46-jarige Zhao was namelijk nauw betrokken bij recente gebeurtenissen rondom Sam Bankman-Fried. In november maakte Zhao bekend dat hij de FTT token, dat gelinkt was aan FTX, ging verkopen. Dit volgde op berichten dat het hedgefonds van Bankman-Fried, Alameda Research, een aanzienlijk belang in dat token had. Deze aankondiging zorgde voor paniek onder de klanten van FTX, die massaal hun fondsen begonnen terug te trekken. Dit overrompelde de exchange en leidde uiteindelijk tot het faillissement ervan.

Marktaandeel van Binance daalt

Aan het begin van het jaar had Binance een aanzienlijk aandeel in de cryptomarkt veroverd, met een piek van 62% van alle op-beurzen uitgevoerde cryptotransacties in het eerste kwartaal. Deze prestatie was deels te danken aan een promotie zonder kosten voor populaire cryptocurrencies. Echter, nadat de promotie was afgelopen, daalde het marktaandeel van Binance tot 51% aan het einde van het derde kwartaal.

In juni diende de Securities and Exchange Commission ook nog eens een rechtszaak in tegen Binance. Eerder dat jaar ondernam de Commodity Futures Trading Commission ook regulerende acties, waarbij zij wetsovertredingen vanuit de kant van Binance aanhaalden.

Binance ontenkt deze beschuldigingen echter en verdedigt zich momenteel in de rechtbank. Maar mede door deze rechtszaken en de algemeen dalende cryptomarkt daalde het vermogen van CZ aanzienlijk.

Lees meer over:
Changpeng Zhao

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...