Zo koop je een luxe zeiljacht met Bitcoin (BTC)

806 totale weergaven

Prime Experiences, een Amerikaanse fabrikant van luxe zeiljachten, accepteert Bitcoin (BTC) als betaalmiddel. Het bedrijf heeft daarnaast ook laten weten haar internet – en mobiele diensten op de blockchain te willen draaien.

De onderneming verwacht met deze nieuwe optie bitcoiners als klant aan te trekken. Zoals bekend is de bitcoin prijs nogal gestegen de afgelopen 12 maanden: +362%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze gaan uit van een omzetstijging van 40% door de bitcoin betalingsmogelijkheid. Zo moet er dit jaar zo’n $6.5 miljoen aan inkomsten binnenkomen. Voornamelijk door de op maat gemaakte jachten en charterdiensten.

Koers richting Miami

Het door twee Colombianen opgerichte bedrijf heeft laten weten te willen gaan samenwerken met het bitcoin vriendelijke Miami. Zo heeft de voorzitter van Prime Experiences al contact opgenomen met burgemeester Francis Suarez.

Deze burgemeester was de laatste tijd veel in het nieuws door het progressieve beleid dat hij voert richting bitcoin en andere digitale assets.

Zo wil hij het mogelijk maken voor inwoners van Miami belastingen te kunnen betalen met bitcoin. Daarnaast wil hij ambtenaren de mogelijkheid geven een deel van hun salaris te ontvangen in satoshi’s.

‘Met deze nieuwe vorm geld openen vele deuren zich, we zijn momenteel in gesprek met de burgemeester van Miami. Hij is geïnteresseerd in het uitbreiden van Bitcoin en andere cryptocurrency’s in de stad.

Miami kan de volgende Silicon Valley worden doordat vele grote bedrijven er zich gaan willen vestigen’, zo laat CEO José David Tobon weten.

Betaalmiddel

Het aantal goederen en diensten die bitcoin als betaalmiddel accepteren is enorm gegroeid over de jaren heen.

Waar eerst Bitcoin voornamelijk werd gebruikt als online betaalmiddel zijn er steeds meer fysieke mogelijkheden om je satoshi’s uit te geven. Zo is er laatst in Veghel een een appartement verkocht voor maar liefst 21 bitcoin.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
Amerikamiami