Zorgt Grayscale Crypto ETF aanvraag voor nieuwe crypto bull run – gaat Ethereum stijgen zoals Bitcoin na ETF aanvraag?

Ethereum ETF

Er hangt iets moois in de lucht voor de Ethereum koers, nu Grayscale bij de SEC een officiële aanvraag voor een Ethereum ETF heeft ingediend. Een eventuele toewijzing van deze aanvraag zou interessante gevolgen voor de Ethereum koers kunnen hebben, en mogelijk een crypto bull run kunnen veroorzaken.

Waarom ETF aanvraag Ethereum (eindelijk) bullish kan maken

Investeerders in Ethereum hebben de afgelopen maanden flink wat voor de kiezen gehad. De token, die nu op $1627,10 staat, moest in de afgelopen 6 maanden liefst 10% inleveren. Deze week was er een kleine groei van 2,12% waar te nemen.

Ethereum koers
Ethereum is deze week terug in het groen. Bron: Tradingview

Over het afgelopen jaar doet de token het nog wel goed: de coin herstelde zich flink van de crypto crash in 2022 en is sinds 20 september 2022 met liefst 36% in waarde gestegen. Gaat Ethereum stijgen in de komende periode?

De aanvraag van een Ethereum Futures Exchange Traded Fund (ETF), zoals dat werd aangekondigd door het Wall Street Journal, zorgt voor optimisme over verdere koersstijgingen in de komende periode.

Dankzij ETF's krijgen investeerders die zich nog niet op de cryptomarkt begeven wel toegang tot investeringen in producten zoals Ethereum en Bitcoin. Dit zou voor een grote groei aan investeerders en geldstromen kunnen zorgen, vooral die van gevestigde grote financiële instellingen.

Het grote probleem voor de komst van een ETF is de SEC: deze beurswaakhond is blijkbaar geen fan van digitale valuta. Garry Gensler, hoofd van deze organisatie en zijn team moeten aanvragen voor ETF's goedkeuren voordat zij op de Amerikaanse beurzen mogen verschijnen. Tot nu toe werden aanvragen voor vergelijkbare crypto ETF's met Bitcoin allemaal afgewezen.

Grayscale, het bedrijf dat nu een aanvraag voor een Ethereum crypto ETF heeft ingediend, heeft eerder al een aanvraag voor een Bitcoin ETF ingediend. Deze werd afgewezen, waarna Grayscale een zaak aanspande tegen de SEC. Grayscale won de zaak, en de tanende Bitcoin koers steeg spontaan tot boven de $28.000.

Bovendien kreeg de SEC een flinke tik op de vingers van de rechtbank, die vond dat de beursbewakers nauwelijks goede redenen hadden aangevoerd om de aanvraag van Grayscale af te wijzen. Het valt daarom te betwijfelen hoe lang zij een Grayscale aanvraag voor een crypto ETF tegen kunnen houden. Helemaal nu ook het hoofd van Gensler zelf op het hakblok lijkt te liggen.

Het nieuws dat door Grayscale een officiële aanvraag is ingediend voor een Ether ETF zorgde gisteren nog niet meteen voor een crypto bull run. De aanvraag zal uitvoerig bestudeerd moeten worden, voordat deze goedgekeurd kan worden. Dit is een proces van enkele maanden. Toch kan alleen het vooruitzicht van een crypto ETF voor Ethereum al op korte termijn een positief effect op de Ethereum koers hebben.

Mogelijk zal de SEC eerst meerdere Bitcoin ETF aanvragen (waaronder die van Grayscale) goedkeuren voordat aan deze aanvraag begonnen wordt. Bulls moeten dus voorlopig nog even op stal blijven staan.

Investeren voor de bull run

Wie nu al wil investeren in een token die op de korte termijn kan groeien, kan waarschijnlijk het beste kijken naar nieuwe crypto die zich nu nog in de presale fase bevindt. Enkele interessante projecten staan te trappelen om hun exchange listing te maken.

Wall Street Memes - Nog maar vijf dagen presale

Veel mensen kijken uit naar de komst van Wall Street Memes. Investeerders en analisten staan vol spanning te wachten op wat misschien wel de belangrijkste exchange listing van 2023 kan worden. De Wall Street Memes token wist tijdens haar presale een enorme community achter zich te scharen.

In totaal werd door deze presale meme crypto maar liefst $25 miljoen opgehaald. Hierdoor zal de token haar debuut mogen maken op Tier1 exchanges. De verwachting is dat door een debuut op deze beurzen grote investeerders snel in willen stappen, wat de koerswaarde van de token snel zal vergroten.

Het succes van de Wall Street Memes presale heeft met name te maken met het feit dat deze token geheel op haar community gericht is. Deze bestaat niet alleen uit meme coiners ('degens') maar ook uit veel leden van de Wall Street Bets beweging.

Deze online community wist in 2021 Wall Street te verbazen door zich online te verenigen en samen de GameStop en AMC rally's te veroorzaken. Het ligt voor de hand dat de kleine investeerders nu met hun eigen token dezelfde bijzondere prestaties neer willen zetten.

Wie mee wil doen aan de $WSM moet snel zijn: de presale sluit op 25 september. Tokens zijn nu nog te koop voor $0,0337 per stuk, maar zodra het eenmaal aan de beurs is kan deze prijs supersnel stijgen.

>>> Op naar de WSM Presale! <<<

Bitcoin BSC - Low cap Bitcoin alternatief met potentie

Bitcoin BSC is een onafhankelijk crypto project dat deels geïnspireerd op Bitcoin van plan is investeerders een token voor de lange termijn te bieden. Dit doen zij door gebruik te maken van de BNB smart chain.

De BNB smart chain is de blockchain van de grootste crypto exchange, Binance. Gebruik maken van deze chain levert de nodige voordelen op. Zo is de chain veilig en razendsnel, en kent het bovendien zeer lage transactiekosten.

Een ander groot voordeel van deze chain is dat het stake-to-earn opties mogelijk maakt. Door je tokens in een smart contract vast te zetten, krijg je extra tokens uitgekeerd. In totaal zijn er 21 miljoen BTC BSC tokens, waarvan 69% via smart contracts aan de community uitgekeerd zal worden.

29% van het tokentotaal is in de presale te koop, voor slechts $0,99 per stuk. De soft cap van $4 miljoen is al bijna binnen. Vandaag maakte het tokenteam bekend al $3,4 miljoen opgehaald te hebben. Wie ook mee wil doen met deze token kan er dus maar beter snel bij zijn.

Door te betalen met Binance coin heb je een extra voordeel, je kunt namelijk meteen beginnen met staken. Dat is alvast een mooie bonus!

>>> Naar de BTC BSC Presale <<<

Launchpad XYZ - Nieuw portaal naar Web3

Ook het Launchpad XYZ platform, met haar eigen native token $LPX, is een interessant project dat zal kunnen meestijgen met de nieuwste crypto trend. Launchpad is namelijk van plan een platform te worden waar al het goede van Web3 samenkomt.

Zo zal je op Launchpad niet alleen toegang krijgen tot het laatste nieuws op Web3 gebied, ook krijg je hier toegang tot informatie over nieuwe tokens, play-to-earn games, NFT's, Decentralized Apps en al het andere dat Web3 te bieden heeft. Het bijzondere: dankzij het gebruik van AI is alles voor jou op maat gemaakt.

Duizelt het je bij alle termen die net genoemd werden? Launchpad zal ook beschikken over een educatief programma waarin alles wat met Web3 te maken heeft op begrijpelijke wijze uitgelegd wordt aan nieuwe traders. Zo moet de stap van Web2 naar Web3 gemakkelijker worden gemaakt.

In de toekomst is het de bedoeling dat de handelsdag van de professionele investeerder én de exchange enthousiasteling begint op Launchpad XYZ. Het platform zal op den duur alles omvatten, inclusief een eigen exchange. Hiermee wil het platform een potentieel miljoenenpubliek trekken.

De $LPX token zal meestijgen met het succes van Launchpad. Tokens zijn nu in de presale te koop, voor $0,0454 per stuk. Koop je vandaag nog, dan krijg je bovendien een aantrekkelijke tokenbonus van maar liefst 16% bovenop je aankoop.

>>> Naar de LPX presale <<<

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEthereum

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...