Zuid-Korea bevriest $22 miljoen bij Bitcoin beurzen wegens belastingontduiking

948 totale weergaven

In Zuid-Korea gaan overheidsinstellingen steeds strenger om met de geldstromen rondom bitcoin (BTC). 676 vermoedelijke belastingontduikers in Seoul werden wakker met bevroren tegoeden bij verschillende beurzen.

Het gaat om 25 miljard won, dat is zo’n 22 miljoen dollar. Dat meldt Yonhap News Agency.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bevriezen van digitale assets

Volgens het bericht gaat het om verschillende ‘digitale assets’ waar de Koreanen niet meer bij kunnen. De lokale belastingdienst in de hoofdstad van Zuid-Korea kwam verschillende mensen op het spoor die achterlopen met het betalen van belastingen.

Inmiddels hebben 118 van de vermoedelijke belastingontduikers hun schuld afbetaald.

Volgens de politie in Seoul willen veel betrokken mensen hun belasting graag in cryptocurrency’s betalen om toegang te krijgen tot het overgebleven tegoed. Tot nu toe is deze oplossing er nog niet door gekomen en is de stad naar verluidt nog opzoek naar 890 mensen die hun belastingen niet hebben betaald en cryptocurrency’s bezitten.

Zuid-Korea probeert als land grip te krijgen op de geldstromen rondom bitcoin. Eerder deze week maakte het land bekend dat ze transacties naar het buitenland extra goed gaan controleren.

Belasting betalen

Ook in bijna alle andere landen moet je op een bepaald moment belasting betalen. De Noorse belastingdienst waarschuwde 70.000 bitcoiners in een brief. In Nederland vallen belastingen op bitcoin meestal in box 3. Meer weten? Lees: Belasting betalen over Bitcoin, lees de tips & tricks.

Op het netwerk van bitcoin kan een belastingdienst niet zomaar je fondsen bevriezen, maar met middelen in ‘de echte wereld’ kan er natuurlijk wel druk worden uitgeoefend. Als er mensen voor je deur staan om een belastingschuld te innen ben je ook ver van huis.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...