Zuid-Koreaanse regering pleit voor versnelde cryptowetgeving na incident met oppositie

1092 totale weergaven
zuid-koreaans-crypto-organisatie-massale-token-delisting-is-onwaarschijnlijk

De People’s Power Party (PPP) van Zuid-Korea heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend. Ze willen dat wetgevers en andere hooggeplaatste overheidsfunctionarissen zo snel mogelijk cryptowetgeving implementeren.

Versnelde procedure

De PPP deed dit verzoek op dinsdag 23 mei (vandaag, red.). Partijvoorzitter Yun Jae-ok sprak de pers toe met meer uitleg over deze wens.

Hij verzoekt dat de implementatie van nieuwe crypto-regelgeving vóór december geregeld is. Met de nieuwe bepaling wil Jae-ok de versnelde handhaving voor elkaar kunnen krijgen.

“Gezien het huidige hoge niveau van publieke belangstelling, vooral met betrekking tot wetgevers, is het niet gepast om de wet zes maanden later na de afkondiging pas te gaan handhaven”.

Op maandag 22 mei (gisteren, red.) keurde een wetgevingscommissie unaniem de update van de Public Service Ethics Act goed.

De maatregel beschrijft onder andere dat alle overheidsmedewerkers, inclusief parlementariërs, hun cryptobezit moeten opnemen in hun vereiste jaarrekening.

Openbaarmaking  cryptobezit

Dit is geen gekke stap, gezien het incident met Kim Nam-kuk, lid van de Democratische Partij, dat onlangs veel stof deed opwaaien. Deze politicus zou cryptovaluta hebben verplaatst om openbaarmaking van zijn cryptobezit te kunnen verhullen.

Het wetsvoorstel was al wel aangenomen maar werd dus nog niet gehandhaafd. Het doel van de PPP is nu om dit zo snel mogelijk wél te doen.

Met de nieuwe bepaling in de wet wil men dus zo snel mogelijk meer openheid krijgen in het cryptobezit van parlementariërs.

In 2021 zou Kim meer dan 800.000 Wemix token hebben gehad. Dit was ongeveer 6 miljard won ($4,5 miljoen) waard. Kim nam het echter niet op in zijn persoonlijke vermogensrapporten. Dit deed hij wel met contanten, aandelen en obligaties.

De Koreaan wordt nu beschuldigd van het mogelijk witwassen van geld en het omzeilen van aanstaande wetgeving.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...