De toekomst van de Bitcoin (BTC) koers na de COVID-19 pandemie

Satoshi Nakamoto’s toekomstvisie was heel duidelijk in de whitepaper die hij over Bitcoin publiceerde. Het is een elektronisch peer-to-peer cash-systeem. Het is specifiek ontworpen om in waarde te stijgen door middel van een deflatoir proces.

De cryptocurrency heeft keer op keer aangetoond dat het op jaarbasis beter presteerde dan alle valuta’s en activa, zelfs goud. Ja, het heeft zijn ups en downs gehad.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wie kan de geweldige stijging tot bijna $20.000 in de grote crypto-rush van 2017 vergeten. Waarna het vervolgens meer dan de helft van zijn waarde verloor in een tijdsbestek van minder dan een jaar. Dergelijke bewegingen zijn echter uitschieters en uitzonderingen als we er van een afstand naar kijken.

Stijging van de Bitcoin koers

Sinds een paar weken zweeft de Bitcoin koers in een krappe range tussen $ 9.000 en $ 9.900. Het heeft een paar pieken gemaakt tot $ 10.000 en een beetje daarboven, maar bijna onmiddellijk volgde een marktcorrectie die het weer terug in de eerder genoemde prijs-range drukte.

Aan het begin van 2020 handelde Bitcoin ongeveer op $ 7.200. Er was niets bijzonders aan de laatste scherpe stijging in oktober 2019 gevolgd door een trage marktcorrectie tegen het einde van het jaar.

Naarmate het nieuwe jaar vorderde in de maand februari, begon de prijs van Bitcoin echter weer te stijgen. Dit was te wijten aan het voorbijgaan van Chinees Nieuwjaar.

Een aanzienlijk deel van de Bitcoin-bezitters is Chinees en hun tradities en evenementen hebben invloed op de prijsbewegingen. Vóór het nieuwe jaar in het Verre Oosten hebben Chinese investeerders de neiging hun bezit te verkopen, zodat ze geld kunnen uitgeven aan geschenken, naar huis kunnen reizen en met hun gezin kunnen genieten.

Nadat het Chinese Nieuwjaar voorbij was, gingen de Chinezen weer Bitcoin kopen en dat duwde de koers weer omhoog tot ongeveer $ 10.120.

Bitcoin koerscrash en het Coronavirus

De stijging werd door velen gezien als de volgende grote run voor Bitcoin. Maar de maand maart had helaas iets anders in petto. Op de twaalfde van die maand daalde de Bitcoin koers op één dag van $7.600 naar $3.868.

Verschillende experts gaven verschillende redenen aan, maar de belangrijkste was verkoopdruk vanuit Aziatische investeerders. COVID-19 begon zich over de hele wereld te verspreiden en Chinese investeerders vreesden dat de winst die ze hadden behaald zou verdampen, wat paniekverkopen veroorzaakte.

COVID-19 had in essentie de wereldeconomie aan de grond gezet omdat landen de grenzen sloten, de handel stopzetten en mensen dwongen thuis te blijven.

De verliezen van bedrijven en consumenten die hun rekeningen en boodschappen niet meer konden betalen, leidde ertoe dat mensen hun Bitcoins verkochten.

De uitverkoop was echter van korte duur. Voorstanders van Crypto schreeuwden moord en brand toen de Trump-regering het grootste hulppakket in zijn geschiedenis aankondigde. Maar liefst $ 1,1 biljoen.

Crypto-experts over de hele wereld hebben (opnieuw) vragen gesteld bij de acties van centrale banken en overheden, aangezien de enorme hoeveelheid geld die werd geïnjecteerd geen dekking van werkelijke activa had. De Federal Reserve zou gewoon het geld bijdrukken.

Beleggers mensen begonnen opnieuw te investeren toen ze zagen dat de 2009-achtige roekeloosheid door de bank- en financiële wereld zich herhaalde.

Bitcoin halving

Satoshi Nakamoto heeft Bitcoin heel zorgvuldig ontworpen. In plaats van een digitale valuta te hebben met onbeperkt aanbod, codeerde hij Bitcoin zo, dat het aanbod nooit de 21 miljoen munten zal overschrijden. Bovendien ontwierp hij Bitcoin zo dat er maar een gelimiteerd aantal nieuwe Bitcoins per keer op de markt zouden komen.

Voor elk blok dat een bitcoin-miner wint, krijgt deze nieuwe Bitcoins. Ongeveer om de vier jaar is er sprake van een verlaging van de miner beloningen met 50 procent. Dit maakt de productie van nieuwe Bitcoins zeldzamer, wat de waarde verder opdrijft.

In mei van dit jaar was de laatste halvering. Op 11 mei werd de beloning verlaagd van 12,5 BTC per blok naar slechts 6,25 per blok. Historisch gezien is er een maand voor de halvering een stijging van de koopdruk. Ten tijde van de halvering was de Bitcoin koers ongeveer gestegen tot $ 8.600.

Van eerdere halveringen weten we dat er direct na de halvering een lichte daling van de Bitcoin koers volgt, waarna de koers een aanzienlijke sprong maakt binnen een paar maanden.

Momenteel staat de prijs op $ 9.400. De volgende prijssprong is nog te verwachten.

Bitcoin-prijsvoorspelling

Het jaar 2020 was een heel ongebruikelijk jaar voor Bitcoin. COVID-19 zette de financiële markten en daarmee ook de blockchain-industrie onder druk, waardoor de Bitcoin koers snel daalde.

Vervolgens herstelde de koers snel omdat mensen naar Bitcoin keken als een veilige haven om hun geld in te dekken tegen inflatie van het traditionele fiat-geld en vanwege wantrouwen jegens centrale banken en overheden.

Tot slot was er ook nog de halvering. Elk van deze gebeurtenissen heeft zijn eigen rol in de toekomstige Bitcoin-prijs.

Experts zijn verdeeld over de toekomst, maar velen zijn het erover eens dat de grote Bitcoin- aankopen door institutionele beleggers een reden zijn om uw Bitcoins stevig vast te houden.

Instellingen en grote investeerders gaan voor de lange termijn en maandelijkse prijsfluctuaties hebben weinig invloed op hun beslissingen.

Bitcoin koers

In de nabije toekomst zullen we mogelijk nog veel volatiliteit zien in de Bitcoin koers. Hoe het verdere verloop van de COVID-19 pandemie zal zijn is nog onduidelijk. Wanneer het langer duurt dan verwacht en er een tweede golf komt dan zal dat zeer waarschijnlijk weer neerwaartse druk uitoefenen op de financiële markten en wellicht ook op de Bitcoin koers.

Echter, zodra we de angst- en paniekgevoelens rondom COVID-19 wat achter ons kunnen laten. En gezien het feit dat het aantal nieuwe munten die op de markt komen nu is verlaagd, zal de prijs van Bitcoin verder kunnen stijgen.

Wanneer we de stijgingen in de eerdere bullruns als voorbeeld mogen nemen, dan kunnen we zelfs weer vuurwerk verwachten van de Bitcoin koers.

Disclaimer: dit is een sponsored post.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...