Bitcoin Journaal: Miners haalden $5 miljard op in 2019

In dit Bitcoin Journaal nemen we het laatste nieuws van de afgelopen week weer met je door. Er gebeurde weer een hoop. We bespreken een aantal belangrijke onderwerpen:

In 2019 mochten bitcoin miners zo'n $5 miljard verdelen. De industrie rondom mining groeit gestaag: het netwerk is sterker dan ooit en er worden op meerde plekken in de wereld grote datacentra gebouwd om mee te doen in de strijd om nieuwe bitcoin. Dat is goed voor bitcoin en kan lucratief zijn voor ondernemers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Plannen van Jack Dorsey

Jack Dorsey is naast de CEO van Twitter ook de baas bij Square. Met Square levert Dorsey de Cash App, waarmee met name Amerikanen voor miljoenen aan bitcoin kopen elke maand.

Met zijn bedrijf heeft Dorsey een patent verkregen voor fiat-crypto betalingen.

Aan de andere kant van het spectrum van patenten zit het open-source protocol van bitcoin. Een aparte tak van het bedrijf, Square Crypto, bouwt aan een software development kit (SDK) voor het Lightning Network.

Bitcoin shorten

In Zwisterland kun je nu een financieel product kopen waarmee je profiteert op het moment dat de koers van bitcoin daalt. Met een omgekeerde bitcoin exchage-traded product (ETP) wil Amun beleggers naar hun platform lokken die graag short gaan op BTC.

Luister de podcast op je favoriete platform:

Anchor

YouTube

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...