Bitcoin Analyse: weg lijkt vrij voor nieuwe recordprijs

De Bitcoin (BTC) koers begeeft zich met een prijs van bijna $57.000 momenteel rond een belangrijke weerstand/support op weg naar een nieuwe all time high. De huidige recordprijs ligt op $58.355. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin (BTC) Update

Dat de koers van Bitcoin sterk is wisten we al langer. Maar ook deze week zien we weer een enorme push op de markt waarbij het aanraken van een nieuwe all time high zeer in de buurt komt. Het is niet gek als we daadwerkelijk de $60.000 gaan zien de komende dagen. En wellicht de weekly sluiten op een nieuwe all time high. Een belangrijke plek voor de koers met waarschijnlijk veel volatiliteit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige prijs van bijna $57.000 ligt dicht tegen de huidige weerstand waarbij we eerder al een flinke afwijzing hebben gezien. Of we nu daadwerkelijk breken hangt af van het volume en de mate waarop de koers gaat reageren bij het proberen te maken van een nieuwe all time high. Charts lijken bullish signalen te geven, maar ondanks dat blijft het een spannende beweging.

Bitcoin daggrafiek

Een sterk stijgende daggrafiek van de koers van Bitcoin laat het er erg interessant uit zien. Met zo goed als de gehele maand maart groene kaarsen en een stijging richting de $60.000. We zien dat de koers wel een flinke weerstand tegenkomt en daar momenteel tegenaan zit te drukken. Wanneer dit niet op korte termijn zal breken dan kan een retrace richting $50.000 in de maak zijn en de koers wat gaan zakken.

Al zien we dat er rond $50.000 voldoende support ligt om een dip goed op te vangen. Mocht de koers echt toch verder willen zakken dan zal $45.000 meer dan voldoende support moeten bieden voor een dip met flink wat volume. Echter lijkt dat scenario momenteel niet aan de orde te zijn

Bitcoin Analyse: weg lijkt vrij voor nieuwe recordprijs

Een stijging naar een nieuwe all time high lijkt dus op de daggrafiek de meest voor de hand liggende beweging. Zeker gezien de goed in stand blijvende uptrend, die eigenlijk zeer weinig getest wordt en voldoende ruimte heeft om klappen op te kunnen vangen. Een kleine retrace zal dus ook zeker niet zomaar bearish worden.

Bitcoin 1-uurgrafiek

De huidige 1-uurgrafiek van Bitcoin laat ons een wat duidelijker beeld zien van de huidige situatie. En geeft meer inzichten over waar de koers zich de komende uren waarschijnlijk zal heen gaan bewegen. We zien duidelijk dat $57.350 een sterke weerstand aan het bieden is en de koers nog geen ruimte geeft om verder te kunnen stijgen. Maar zien ook dat de koers higher los maakt en bullish boven de uptrend blijft.

Aan de hand van de higher lows is het te verwachten dat de koers opnieuw de weerstand zal gaan testen. Mocht de koers niet doorbreken dan zal de koers wat terug kunnen vallen richting $54.000 of $53.000, dat zijn beiden levels waar een flinke bounce op heeft plaatsgevonden.

Bitcoin Analyse: weg lijkt vrij voor nieuwe recordprijs

Zoals we aan de blauwe 200 Moving Average kunnen zien ligt de prijs van Bitcoin flink boven de huidige uptrend. En zien we ook dat een eventuele lichte terugval een flinke bounce kan veroorzaken. Voldoende vangnetten die op het moment zekerheid geven van het doorstijgen van de koers.

Maar het is geen tijd om overmoedig te worden. Een gefaalde hertest van de huidige weerstand kan altijd een retrace veroorzaken. Zelf al ziet het er naar uit dat we op weg zijn naar de $60.000.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Technische Analyse

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer