Bitcoin (BTC) Analyse: Consolideren of breken we $7.800?

De koers van bitcoin (BTC) is met een rustige start begonnen van de nieuwe maand. Met een prijs boven $7.000 lijkt het erop dat de koers een sterke bottom aan het vormen is.

De markt lijkt echter nog niet klaar te zijn voor een uitbraak en is een eerdere poging afgelopen met een flinke wick naar $7.800. Dit resulteerde niet in een poging tot uitbraak naar beneden en lijkt daarmee een test te zijn geweest van de sterke resistance rond dit punt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een aardig begin van de laatste maand van het jaar. Maar hoe nu verder?

Bitcoin analyse

Op het moment van schrijven zien we een koers rond de $7.400. Een belangrijk punt waar de afgelopen week veel onzekerheid rond hing. Het lijkt zowel een sterke support als resistance te zijn.

De laatste uitbraak boven dit level resulteerde daarom ook in een flinke beweging omhoog naar $7.800. Er was helaas nog genoeg kracht van bears om deze uitbraak tegen te houden en de prijs viel terug net onder $7.400. Een teken dat dit level belangrijk is.

Gekeken naar de 4-uursgrafiek van Bitcoin zien we de uitbraak duidelijk met een flinke wick. De koers heeft hiermee exact $7800 aangeraakt. Een historisch belangrijk level in welke vaak als hevige resistance heeft gewerkt.

Ondanks de tegenreactie van bears met het terugrukken van de prijs is er op onderstaande grafiek een kleine stijging te ontdekken. Daarbij hoort een poging om boven de $7.400 te komen en te blijven.

Bitcoin (BTC) Analyse: Consolideren of breken we $7.800?
Bitcoin 4-uursgrafiek december 2019

Inzoomen

Of we hier snel boven gaan komen hangt af van de mate waarin er nu geconsolideerd gaat worden. Niet alleen indicators maar ook price action laten zien dat er een grote kans is dat er eerst een beweging naar beneden gaat komen alvorens de weg omhoog weer voortgezet kan worden.

Dit idee wordt ondersteund door lagere timeframes als de hourly charts.

Mochten bears verzwakt zijn dan is de kans aannemelijk dat met een kleine beweging omlaag, of consolidatie, de markt genoeg ruimte heeft om alsnog $7.800 te gaan testen en wellicht te doorbreken.

Mocht dat niet op korte termijn lukken dan lijkt $7.000 sterk genoeg om meerdere klappen op te vangen en zien we dat dit level als zeer sterke support werkt.

Bitcoin (BTC) Analyse: Consolideren of breken we $7.800?
Bitcoin uurgrafiek 5 december 2019

Een doorbraak van $7.000 zou een nieuwe test van $6.500 betekenen. Al lijkt die kans klein, is het belangrijk om dit toch in gedachten te houden. Een uitbraak boven de $7.800 zal waarschijnlijk niet gelijk veel meer veroorzaken. En het is belangrijk dat dit level moet gaan houden.

Vooralsnog is een verdere consolidatie van de markt nog het meest aannemelijk in de nabije toekomst. We lijken nog een aantal dagen of misschien langer te gaan consolideren voordat we weer nieuwe grote bewegingen gaan zien.