Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs rond $7.500, wat zeggen de grafieken?

Bitcoin (BTC) koerst op het moment van schrijven rond een prijs van $7.500. Wat vertellen de grafieken over de mogelijke scenario’s? Een analyse.

Bitcoin weekgrafiek

Kijkend naar de weekgrafiek is goed te zien dat het een redelijke saaie week is geweest voor de Bitcoin koers. De koers schommelde tussen $7.026 – $.7775 en kwam niet boven de ema55. De afstand tussen ema8 en 21 lijkt niet wijder te worden wat kan duiden op een koersverandering.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs rond $7.500, wat zeggen de grafieken?

Ook de RSI en toegevoegde ema12 squeezen .Een kijkje naar de daggrafiek maakt de zaken iets duidelijker.

Daggrafiek

Op de daggrafiek zien we dat het orderblockje dat de laatste periode is gecreëerd (dun grijs balkje) redelijk stand heeft kunnen houden en dat er enkel 1 dag een wick is geweest naar de weekly orderblock.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs rond $7.500, wat zeggen de grafieken?

De kortere ema’s (8 en 21) gaan richting een squeezen wat een bullish crossover kan betekenen. Een candle close boven de ema21 (paarse lijn) zou een mooi bullish signaal zijn en de ema55 zou dan het eerst volgende weerstandsniveau zijn.

De RSI en MACD gaan beide mooi richting bull modus. De MFI is tevens ook enorm gestegen afgelopen week, dit zijn redelijke bullish signalen. Maar zijn de bulls sterk genoeg of delven ze het onderspit tegen de beren?

4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek zien we compressie. Bij het wicken van de weekly orderblock is er een Higher Low (HL) gemaakt en is het nu zaak voor de bulls om een Higher High (HH) op de chart te printen.

De compressie toont aan dat er een move aan zit te komen maar vertelt ons niet welke kant op.. Dat moeten we uitlezen aan de hand van prijs actie en indicatoren.

De ema’s staan bullish en zijn zelfs gister beide boven de ema55 gekomen. Momenteel ondervindt de koers weerstand van de ema100. Om nog meer bullish te worden moeten we een mooie candle close erboven krijgen.

Ik verwacht dat dit in afzienbare tijd gaat gebeuren. Mijn target bij een stijging zal liggen tussen de $7.850 en $8.000. Hier net iets boven ligt tevens ook de daily ema55.

Bitcoin 4-uursgrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs rond $7.500, wat zeggen de grafieken?

De RSI zit in neutraal gebied en test momenteel de ema12. Als deze gaat bouncen dan zullen we dat zeker terug zien in de koers. Zakt de RSI erdoor dan zullen we wellicht 70 tot 100 dollar gaan zakken. De MACD heeft de retest gehad en gaat lanzaam aan verder in bull modus.

Wat gaat bitcoin doen?

Over het algemeen kies ik momenteel de kant van de bulls maar hou altijd rekening met het onverwachte. Wanneer de koers zakt naar $7.300, daan zouden we wel eens weer een stuk lager kunnen gaan.

Wil je meer analyse zien of ze zelf delen? Kom dan eens langs in het Telegramkanaal CryptoNL_Trading.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...