Bitcoin (BTC) daalt, “Vitalik verkocht eind 2017 40 miljoen aan ethereum”

Crypto update 21.00 uurBitcoin (BTC) is vandaag keer op keer afgewezen bij 4.000 dollar. Op moment van schrijven is de koers 3.967 dollar, aldus marktindex OnchainFX van Messari. De borden staan op rood deze donderdagavond. Uitzondering is Tezos (XTZ) die 15% stijgt. Mike Bolderman, trader bij Altcoinbase licht toe: “We zijn afgewezen en hebben nu een support bij 3.950 dollar. Breekt dit steunniveau, dan gaat bitcoin dalen richting 3.500 dollar. Net in het nieuws: Vitalik Buterin verkocht eind 2017 ruim 40 miljoen circa 40 miljoen dollar aan ethereum.

Lees ook: Vitalik Buterin bezit minstens 50 miljoen dollar aan Ethereum, Maker favoriet

“Vitalik Buterin verkocht 40 miljoen aan ethereum”

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin bezit circa 350.000 ethereum in zijn grootste wallet. Buterin heeft Uit onderzoek van cryptofonds Tetra Capital blijkt dat Buterin – hoogstwaarschijnlijk – op het hoogtepunt van de markt, tussen december 2017 en februari 2018, circa 40 miljoen dollar aan ether heeft verkocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal heeft het meesterbrein achter de supercomputer circa 49 miljoen aan cryptocurrencies in fiat omgewisseld.

Meer bij CCN die het nieuws hierover breekt >>

Bitcoin (BTC) koers

De koers laat een dalende trend zien. Mike Bolderman, analist bij traderscollectief Altcoinbase zegt hier het volgende over:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Het is de “bulls” niet gelukt het cruciale weerstandslevel van 4.040 dollar met meer volume te doorbreken. De bulls zijn afgewezen en zijn opgevangen op het support level van 3.950 dollar. We kunnen twee kanten op. Wordt deze koersrange geconsolideerd, dan verwacht ik een “double top” op 4.200 dollar. Maar breekt het support level, dan behoort een daling richting 3.500 dollar zeker tot de mogelijkheden.”[/penci_blockquote]

Bitcoin (BTC) daalt,

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur?

Cryptonieuws lees je bij Bitcoin Magazine NL

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...