‘Bitcoin (BTC) koers houdt stand en maakt zich op voor test $34.000’

De Bitcoin (BTC) koers daalde vandaag flink. De huidige prijs is 18,835.82USD. De hoogste prijs ooit lag rond $42.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Na de laatste daling leek het erop dat de koers door de $30.000 zou breken. Om vervolgens een kortstondige beartrend te volgen. Maar een flinke bounce op het testen van $28.800 heeft laten zien dat de koers niet klaar is om verder te zakken en laat de koers momenteel bewegen boven de $32.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het lijkt erop dat de koers zich voorlopig gaat bewegen in de consolidatiezone tussen $30.000 en $35.000. Een flinke zone waar veel support maar ook weerstand opgebouwd wordt. Een teken dat de koers laat zien dat de stijging niet slechts parabolisch is. En er voldoende ondersteuning is om de prijs omhoog te houden.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Als we de 4-uurgrafiek van Bitcoin erbij pakken zien we een aantal interessante bewegingen. Ten eerste zien we dat de koers na het bereiken van de all time high rond $42.000 een aantal lagere highs heeft gemaakt. Een signaal dat de koers een neerwaartse beweging aan het maken is. Maar daarbij zien we ook dat de support momenteel flink staande weet te houden.

De support rond $28.800 laat momenteel een flinke opwaartse druk zien. Waarbij het testen van dit level een flinke bounce omhoog liet zien.

Waarbij de koers zich snel weer boven de $30.000 begeeft. Daarbij zien we dat zowel de support rond $28.800 en $30.000 sterk genoeg is.

'Bitcoin (BTC) koers houdt stand en maakt zich op voor test $34.000'

De grootste weerstand ligt momenteel rond de $33.750, welke voorheen ook al sterk bleek te zijn. Een test van dit level ligt op de loer met potentieel doorbraak en stijging richting $34.500. Waar de laatste flinke weerstand ligt om nog verder door de kunnen stijgen.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Als we verder inzoomen en de 1-uurgrafiek van Bitcoin bekijken zien we beter wat de koers op korte termijn gaat doen. Waar we hetzelfde beeld zien op de 4-uurgrafiek en de testen momenteel bullish uitpakken.

Zien we dat de koers zich klaar lijkt de maken voor een nieuwe test van $31.800. Met de mogelijkheid tot stijgen richting $33.750. Een vrij standaard consolidatiebeweging.

'Bitcoin (BTC) koers houdt stand en maakt zich op voor test $34.000'

Het breken omhoog kan dus snel resulteren in een test van $34.750. Waarbij we naar verwachting niet zo snel naar beneden zullen zakken. Gezien de mooie bounce onderin de $30.000.

Mocht de test niet slagen, dan zullen we waarschijnlijk voor langere duur in een consolidatiefase blijven. Wat een goed teken zal zijn voor het sterk worden van de huidige levels. Om weer nieuwe kansen omhoog te creëren.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Lees meer