Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $9.000?

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $9.000?

Door CryptoCoinTak - Gisteren hebben we eindelijk weer eens wat interessante prijsactie op Bitcoin gezien. We hebben een kleine stijging van zo’n 300 dollar gehad. De huidige prijs is: 36,236.21USD

Dit lijkt echter niet veel bijzonders, aangezien we de afgelopen weken wel vaker van dit soort bewegingen gezien hebben. Het interessante aan deze beweging is dat we hiermee uit het compressiemodel zijn gebroken, waarin we al maanden bewogen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vooralsnog hebben we niet de grote prijsuitbraak gezien waar menig youtuber, influencer en analist over praat, maar de uitbraak uit het compressiemodel kan die beweging wel gaan triggeren.

Kortom, een goed moment om Bitcoin vandaag uitgebreid te analyseren!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek blijft het verhaal grotendeels hetzelfde. We bewegen onder die belangrijke weerstand van $10.060. Daar ligt ook een belangrijke trendlijn en daarmee is dit is een vrij belangrijke weerstandszone om te breken.

Verder bewegen we nog in het consolidatiegebied van $8.541 tot $10.067. Zo lang we daar op het hoge tijdsframe tussen blijven bewegen heeft de trend nog geen duidelijke richting gekozen en is het nog geduldig afwachten voordat we echt serieuze prijsactie gaan zien.

Daggrafiek

Op de daggrafiek is mooi zichtbaar dat we het compressiemodel hebben gebroken en daarmee in beweging zijn gekomen. Het is belangrijk dat we op korte termijn richting de $9.481 gaan voor een verdere beweging omhoog. Een alternatief is dat we richting de $9.031 bewegen, daar vervolgens liquiditeit ophalen en dan een verdere beweging omhoog maken.

Zo lang we niet één van die twee kanten op gaan bewegen blijven we in die 4-uurs range zitten. Een negatieve noot om te benoemen is dat we uit het compressiemodel zijn gebroken zónder volume. Daardoor is er een reële kans dat deze uitbraak een fake out gaat worden, dus houd dat zeker in je achterhoofd.

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $9.000?

4-uurgrafiek

Als we een stukje verder inzoomen richting de 4-uurgrafiek zien we dat we een kleine afwijzing hebben gehad van de vorige highs. Dit is op de 4-uurgrafiek een heel belangrijk level, omdat we vanaf hier de reversal gaan zien, als die komt.

De reversal kan gaan ontstaan wanneer we de $9.473 breken en daar boven sluiten met een 4-uurs candle. Vanuit daar kunnen we gaan kijken naar een long positie. Het target zal dan waarschijnlijk rond de $9.694 komen te liggen.

Mocht het bearish scenario gaan uitspelen en de fake-out gaat vormen en de retest van de trendlijn wordt niet behouden, verwachten we een beweging richting de range low op $8.909.

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $9.000?

Wat gaat bitcoin doen?

Kortom, het positieve is dat we eindelijk weer wat interessante prijsactie zien. We zijn omhoog uitgebroken met een prima dagelijkse candle close. Het negatieve is dat deze hele prijsactie gepaard is gegaan zonder al teveel volume, dus een fake out en een verdere beweging omlaag ligt op de loer.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klink dan op deze link om ons telegram kanaal te joinen!

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties