Bitcoin (BTC) Update: Uitbraak naar $8.000 in de maak?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin (BTC) door deze week weer onder de prijs van $7.000. Wat vertellen de grafieken en wat zijn de mogelijke scenario’s?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) lijkt het erop dat de 100WMA opnieuw zorgt voor een afwijzing. De week candlestick is nog niet gesloten en dat kan nog veranderen.

Voor de huidige beweging omhoog, vanaf $3850, ben ik op zoek naar een lower high (LH). Daarbij is het mogelijk dat de koers stijgt tot aan de golden pocket regio (.618 en .65 Fib niveaus / $7959 – $8172) ).

Ik denk niet dat de koers daar boven komt, want daar zit veel resistance bestaande uit de golden pocket en een aantal moving averages zoals de 200DMA en 21-wekelijkse EMA (niet in de grafiek om het duidelijk te houden). Daarna moet er een higher low of lower low worden gevormd ten opzicht van de low op $3850.

Support voor de te vormen low zit op $5600 (200WMA), $5000 en $4400. Als er een wekelijkse downtrend komt en er wordt een lower low gevormd, dan komt de koers dus onder de $3850 en zit er weer support op $3500 en $3120. De laatste was de bodem van de bear market in 2018.

Een hertest van de 200WMA, die nu op $5619 zit, is goed mogelijk. Die kregen we ook tijdens het vormen van de bodem in 2018. Naast dat is de koers aan het stijgen, maar met aflopend volume, en dat is nooit een goed teken.

Figuur 1: De koers wordt afgewezen bij de 100WMA en een hertest van de 200WMA is mogelijk.

Bitcoin (BTC) Update: Uitbraak naar $8.000 in de maak?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is de koers uit de rising wedge naar beneden gebroken, maar heeft support gevonden op de .382 Fib en is daar aan het bouncen

Wat opvalt is dat bij de uitbraak naar beneden dat het volume niet heel hoog was. Er zijn daarom dan ook twee scenario’s waar ik naar kijk.

Bearish scenario

In het bearish scenario stijgt de koers weer richting de onderkant van de rising wedge (wellicht een eerdere afwijzing van de 100WMA/$7079) om daar te hertesten en afgewezen te worden. Vervolgens kan het de rising wedge verder afmaken.

De technische target ligt op $3850. Maar er is eerder ook sterk support te vinden op de .618 Fib/$6300, $5850 – $6000, en de 200WMA op $5619. De meest waarschijnlijk target waar ik mijn short op inzet is $5850, wat de laatste low (L) is in de grafiek.

Het bearish scenario wordt geïnvalideerd als de 50DMA en de laatste high op $7569 wordt gebroken.

Bullish scenario

Op de dagelijkse grafiek is er op dit moment een higher low (HL) gevormd wat de dagelijkse uptrend officieel intact houdt. Om bullish te blijven moet de koers $7469, de laatste high, verbreken.

Vooralsnog is dat het minst waarschijnlijk scenario. Als het bullish scenario voortzet dan is de target $7969 – $8172, waar ook de wekelijkse golden pocket en 200DMA zitten.

Figuur 2: De rising wedge is uitgebroken, maar support is gevonden op de .382 Fib.

Bitcoin (BTC) Update: Uitbraak naar $8.000 in de maak?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is te zien dat de bears op het moment de overhand hebben en dat er een 4u downtrend is. Er is ook een bearish cross geweest van de 12EMA (blauwe lijn) met de 26EMA (rode lijn).

De RSI op de 4u is ook oversold geweest en wat we nu zie is een bounce daardoor. In het bullish scenario breekt de koers de onderkant van de rising wedge volgens de groene lijn.

Het waarschijnlijke scenario is een afwijzing op de 26EMA/100WMA of de onderkant van de rising wedge volgens de oranje lijntjes om de uitbraak van de rising wedge naar beneden voort te zetten.

Figuur 3: De rising wedge is naar beneden uitgebroken, maar een hertest is mogelijk voordat de koers verder daalt.

Bitcoin (BTC) Update: Uitbraak naar $8.000 in de maak?

Wat gaat bitcoin doen?

De koers is al een paar weken aan het stijgen en vormde verschillende bearish en bullish patronen. Op dit moment ziet het er naar uit dat de rising wedge de “winnaar” is, maar er het volume blijft nog achterwege.

Dat betekent dat we rekening moeten houden dat de uitbraak naar beneden een fake out is en dat de koers alsnog richting de $8000 kan stijgen volgens het bullish scenario.

Check ook onze video analyses op YouTube!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!