Bitcoin (BTC) Update: Is het tijd voor een stijging richting $87.000?

Op de wekelijkse timeframe zien we wat interessants. De bitcoin koers heeft namelijk al 3 weken op rij een close boven de body’s van het hoogste punt van Bitcoin ooit gemaakt.

Meestal wanneer de koers een close boven zo’n all time high body maakt betekent dat de koers bullish is gesloten. Hoe hoger te timeframe waarop dit gebeurt, des te meer bullish het is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update: Is het tijd voor een stijging richting $87.000?

Consolidatie

Wat we momenteel op de koers zien is dat de prijs na zijn eerste bullish close een consolidatie aan het maken is.

Een consolidatie is een prijsrange/periode waarin de koers vrijwel zijwaarts beweegt. Een consolidatie kan belangrijk zijn voor komende prijsbewegingen omdat zo’n consolidatie range vaak kan dienen als support bij een eerstvolgende terugval.

Wat we in deze of de komende weken willen zien, is een bullish candle die duidelijk uit deze consolidatie breekt en ook boven deze consolidatie sluit op de wekelijkse timeframe.

Wat kan de koers dan mogelijk doen?

Wanneer de kopers er in weten te slagen om een bullish wekelijkse candle neer te zetten verwachten wij nog steeds een stijging richting ~ $87.000.

Dit is nog steeds gebaseerd op de fibonacci retracement, welke deze stijging al op 30 mei 2021 op een prijs van $35.000 aangaf.

Bitcoin (BTC) Update: Is het tijd voor een stijging richting $87.000?

 Bitcoin 4-uursgrafiek

Op de 4 uren timeframe zien we dat de prijs van bitcoin netjes, op 1 daling na, standhoudt boven de body’s van zijn all time high.

Eenmaal zakte bitcoin onder dit prijslevel waarna het direct werd opgekocht en weer boven het level kwam. Dit laat zien dat kopers elke dip willen opkopen.

Bitcoin (BTC) Update: Is het tijd voor een stijging richting $87.000?

Boven de prijs ligt echter wel nog een belangrijk level dat de koers moet overwinnen om verdere hoogtepunten te kunnen maken. Dit level ligt boven de koers op $63.800.

Bitcoin (BTC) Update: Is het tijd voor een stijging richting $87.000?

We willen dus het liefst zo snel mogelijk een stijging over dit level zien wat aan zal geven dat de grootste weerstand uit deze consolidatie gebroken is.

Mocht de koers daarna doorstijgen en voor het einde van deze week of volgende ook een hogere top maken, dan is het eerstvolgende target $87.000.

Bearish scenario

Uiteraard houden we ook rekening met een bearish scenario. Een bearish scenario zou kunnen uitspelen wanneer bitcoin wederom onder de lijn waar we het net over hadden daalt en vervolgens een lagere bodem maakt.

Mocht dat gebeuren dan kan het goed zijn dat de koers verder daalt naar het eerstvolgende supportlevel op $54.000 en zal een stijging richting $87.000 nog een tijdje uitblijven.

Bitcoin (BTC) Update: Is het tijd voor een stijging richting $87.000?

Handelen met CryptoTargets?

Wil je meer profiteren van cryptocurrency? Dan is CryptoTargets Premium wellicht iets voor jou.

Met het premium abonnement van CryptoTargets handel je namelijk mee met
ervaren analisten die inspelen op alle trends ongeacht het een bullrun
of bearmarket is.

Niet zeker of het wat voor jou is? Probeer dan een 30 dagen trial via de website.

Check ook het Youtube kanaal van Cryptotargets voor unieke gratis content!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!