JP Morgan: ‘Reële prijs voor bitcoin is $35.000’

De reële prijs voor bitcoin is $35.000, stellen analisten van grootbank JP Morgan in een nieuw rapport.

Dat ligt ruim 40% lager dan de huidige marktprijs van ~$63.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Reële prijs voor bitcoin is $35.000'

De investeringsbank wil haar (rijke) klanten via het rapport informeren over de mogelijkheden die cryptocurrency's zoals bitcoin bieden. Ze zien bitcoin namelijk als een 'alternatieve belegging' en ook nog risicovol vanwege de plotse koersschommelingen.

Hoewel een bitcoin koers van $73.000 op de korte termijn nog zeker haalbaar is en ze ook voor 2022 15% hogere koersen verwachten voor deze assetklasse, vinden ze een lagere marktprijs van $35.000 op de langere termijn meer dan gerechtvaardigd.

Ze hebben binnen hun rekenmodellen namelijk de volatiliteit van bitcoin vergeleken met dat van goud en komen vervolgens tot deze conclusie. Vanwege de volatiliteit achten ze een prijsdoel van $100.000 of hoger dan ook niet realistisch.

De uiteindelijke prijs komt tot stand via vraag en aanbod. On-chain zien we momenteel dat het aanbod aan bitcoin op beurzen continue afneemt, en dat is een bullish signaal.

Bovendien zien lange termijn investeerders er voorlopig vanaf om hun BTC te verkopen, waardoor de distributie van bitcoin naar beurzen hapert.

De Nederlandse analist Plan B heeft op basis van on-chain analyse en aanvullend onderzoek een paar ambitieuze prijsdoelen getweet.

Voor de maand november een prijsdoel van $98.000 en voor december een prijsdoel van $135.000 per bitcoin.

Bitcoinfonds

JPMorgan staat erom bekend nogal schizofreen naar bitcoin te kijken.

Eind september liet CEO Jamie Dimon zich negatief uit over bitcoin. Volgens hem kan de prijs nog 'vertienvoudigen', maar dat het bezit ervan 'waardeloos' is.

Anderzijds kondigde JPMorgan deze zomer een bitcoinfonds aan voor vermogende klanten. Want zij merkten ook dat hun in toenemende klanten meer interesse blijken te hebben in bitcoin in plaats van goud.

In 2021 heeft de gevestigde financiële orde van Amerika en daarbuiten bitcoin steeds meer ontdekt als beleggingen. Steeds meer banken en andere institutionele beleggers zijn van plan op de bitcointrein te springen.

Hoewel de adoptie nog mondjesmaat is, bewijst het gestegen volume bij futurebeurs CME dat er wel degelijk interesse is onder zakelijke beleggers. Maar deze zijn voornamelijk te classificeren als hedgefondsen, family offices of andere financieel adviseurs.

Morgan Stanley

Collega-investeringsbank Morgan Stanley, dat in september een aparte onderzoeksafdeling voor cryptovaluta heeft opgetuigd, kwam deze week ook met een uitgebreid marktrapport.

Ze verwachten dat meer instituties de assetklasse gaan ontdekken en dat die trend het reguleren ervan gaat versnellen.

Ze wagen zich niet aan prijsvoorspellingen, maar hebben in maart wel drie aparte bitcoinfondsen geïntroduceerd, waarmee ze onder meer tienduizenden aandelen in het Grayscale Bitcoin Trust hebben verworven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJPMorgan

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...