Bitcoin koers analyse: daling van 6% naar belangrijk prijsniveau $38.950

Bitcoin koers analyse: daling van 6% naar belangrijk prijsniveau $38.950

De bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur 6% gedaald. Het nieuws over de Russische aanval op de kerncentrale in Oekraïne, gaf de reeds ingezette daling een extra zet. We handelen nu rond een belangrijk prijsniveau en de volgende beweging kan zomaar eens de richting voor de komende week gaan bepalen.

De onzekerheid rondom Oekraïne heeft zeker de nodige invloed op de koers, maar we hebben al langer te maken met een marksituatie zonder duidelijke trend of richting. De bitcoin koers staat momenteel op 18,772.41USD. We bespreken de grafieken en waarom extra voorzichtigheid de komende dagen geboden is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Wat zegt onderstaande daggrafiek ons? Het eerste wat in mij opkomt is dat we voorzichtig moeten zijn. De volgende beweging in welke richting dan ook, gaat naar alle waarschijnlijkheid de trend op hogere tijdsbestekken bepalen en dus de richting voor de komende weken tot misschien wel maanden.

De afgelopen weken zijn behoorlijk schokkerig (volatiel) geweest. Na weken van een overduidelijke neerwaartse trend (november, december en januari) volgde vanaf het dieptepunt op 25 januari een stijging van circa +40% tot aan de 200 EMA. Vervolgens een flinke pullback van -25% en vervolgens weer een sterke stijging van +30%, wederom tot aan de 200 EMA. Gevolgd door een daling in de afgelopen dagen van -15%. We zitten momenteel in een marktsituatie zonder duidelijke trend die ons kan vertellen welke richting we op middellange termijn op zullen gaan.

De recente prijsactie doet me denken aan de situatie in mei 2021 (gele cirkel). Na een flinke pullback van -30% zagen we ook toen de koers tijdelijke opleven en net zoals nu, op een schokkerige manier bewegen binnen een prijsrange. Uiteindelijk brak de koers neerwaarts uit en zagen we een sterke hervatting van de downtrend van daarvoor.

We bevinden ons nu in het midden van een belangrijke prijsrange, zie 4 uurgrafiek. Wanneer we de komende uren/dagen onder de $38.950 uitkomen zullen we naar alle waarschijnlijkheid de lows rond $34.000 gaan opzoeken en mogelijk zelfs het supportgebied rond $30.000.

Bitcoin koers analyse: daling van 6% naar belangrijk prijsniveau $38.950

Dat we de afgelopen weken geen duidelijke trend hebben zien we ook terug in de markstructuur. Van de low (L) eind januari naar een higher high (HH) gevolgd door een higher low (HL). We hadden sinds een lange periode eindelijk weer eens te maken met een bullish markstructuur op de daggrafiek, maar hier hebben we maar kort van kunnen genieten.

De bullish markstructuur werd bearish doorbroken door het vormen van een lower high (LH) in plaats van een higher high. De lower low (LL) die volgde was de bevestiging van een gewijzigde markstructuur van bullish naar bearish. Conform de nieuwe bearish trend zou je een lower high verwachten, maar in plaats hiervan creëerden we een higher high (HH).

Er is geen touw aan vast te knopen en dus is voorzichtigheid geboden. Want succesvol traden vereist enige mate van voorspelbaarheid. Om toch nog met een bullish argument af te sluiten, wanneer bitcoin de komende dagen een higher low (HL?) weet te vormen is dit de bevestiging van opnieuw een bullish markstructuur.

Bitcoin koers analyse: daling van 6% naar belangrijk prijsniveau $38.950

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In de vorige update hebben we één grote MAAR genoemd die in de weg zou kunnen staan voor verdere stijging richting eerst volgende weerstand rond $47.000. Namelijk de te verwachten weerstand van de bovenkant van de prijsrange rond $44.500.

We hielden rekening met het scenario dat na slechts een korte afwijking boven range high $44.500 we uiteindelijk terug zouden kunnen vallen naar mid-range rond $38.950. De prijsrange analyse die we maakte was: ‘van range high naar mid-range naar range low’ en slechts enkele dagen later bevinden we ons exact in het midden van de prijsrange.

Eerder benoemde we al dat de eerst volgende beweging van bitcoin zomaar de richting voor de komende periode kan gaan bepalen. Dit komt voort uit het feit dat zolang we boven mid-range $38.950 handelen, de kans op een stijging richting range high $44.500 aanzienlijk groter is dan wanneer we hieronder handelen.

Dit betekent andersom ook dat als we onder het midden van de range uit gaan komen we er sterk rekening mee moeten houden dat we range low zullen gaan opzoeken $34.000. Dit komt overeen met het testen van de lows zoals benoemd bij de daggrafiek.

Bitcoin koers analyse: daling van 6% naar belangrijk prijsniveau $38.950

We concludeerde eerder al dat er de afgelopen weken geen sprake is van een duidelijke trend en richting. Dit zien we ook goed terug wanneer we kijken naar de 200 MA’s op dit tijdsbestek. Vanaf In oktober 2021 handelden we geruime tijd boven de 200 MA’s hetgeen een duidelijke uptrend betekent.

Na het verliezen van de 200 MA’s op 16 november volgde een periode waarin we overduidelijk te maken hadden met een downtrend, waarbij lokale toppen werden gevormd rond de dynamische weerstand van de MA’s.

In de afgelopen maand zien we aan de hand van de MA’s dat het bitcoin maar niet lukt een duidelijke trend en richting te kiezen. We zien de koers schokkerig bewegen rond de MA’s en weten slechts korte periodes boven of onder de MA’s te blijven. Voor ons nog een bevestiging dat voorzichtigheid de komende dagen geboden is.

Bitcoin koers analyse: daling van 6% naar belangrijk prijsniveau $38.950

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin koers analyse: daling van 6% naar belangrijk prijsniveau $38.950
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan