Bitcoin koers breekt uit naar $49.361. Gaat dit weekend de $50.000 eraan?

937 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) koers begeeft zich momenteel vlak onder een nieuwe all time high in consolidatie. De huidige prijs is ~$49.130, terwijl de hoogste prijs ooit rond $49.600 lag. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Nog even en we gaan hoogstwaarschijnlijk een nieuwe hoogte bereiken. Waarbij gezegd kan worden dat de koers van Bitcoin een halve ton is gepasseerd. Dat we deze huidige weerstand rond $50.000 snel gaan breken is een nieuw hoogtepunt voor de gehele cryptomarkt. Waarbij niet alleen de liefhebbers maar ook de nieuwelingen een serieuze markt krijgen te zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar wat precies de vooruitzichten zijn van de prijs van Bitcoin is lastig te zeggen. Mede doordat de koers nog steeds in onbekende regionen beweegt. En daardoor niet alle technische analyse tools betrouwbaar zijn.

Maar prijsactie blijft één van de belangrijkste gegevens, al zien we dat nieuws en dergelijke fundamentals veel invloed hebben op de huidige markt. Waarbij niet alleen de retail, maar ook grotere investeerders flink aan het inkopen zijn.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Met een prijs van $49.000 zien we dat de koers in een consolidatiezone zit. Vlak onder de $50.000 zal een uitbraak ervoor kunnen zorgen dat we binnen afzienbare tijd. Wellicht al voor het sluiten van de weekly candle, een nieuwe all time high gaan bereiken boven $49.600.

Waarbij we op hogere timeframes niet veel meer dan een sterke uptrend zien, is het goed om wat verder in te zoomen. Op die manier zien we dat de koers zich momenteel op de 1-uurgrafiek in een consolidatiezone zit. Tussen $49.000 en $46.500. Met een extra vangnet rondom $44.000.

Bitcoin koers breekt uit naar $49.361. Gaat dit weekend de $50.000 eraan?

Met het begeven van de prijs aan de bovenkant van deze consolidatie rond $49.000 zien we dat de koers deze test niet heel snel aan het terugduwen is. Waarbij we de eerste paar tests zagen dat de koers de onderkant van de consolidatiezone ging testen.

Zien we dat momenteel niet gebeuren. Al is de kans nog steeds aanwezig dat de koers eerst $46.500 gaat testen alvorens deze door weet te stijgen.

Een boost op volume zal de koers snel boven de $50.000 doen bewegen, om de uptrend in stand te houden. Wanneer dit gebeurt is lastig te zeggen, maar gezien de huidige sterke beweging en het uitblijven van bearish volume doet vermoeden dat een doorbraak rond of voor het sluiten van de weekly candle in de lijn der verwachting ligt.

Bitcoin 30-minutengrafiek

Nog een stuk verder inzoomen en we zien dat de koers op de 30-minutengrafiek een extra support laat zien. Waar de koers sterk op blijft hangen, en mee aan het helpen is de prijs van Bitcoin door de weerstand heen te duwen.

Deze support ligt op $48.750. Het doorbreken van deze support zal dan ook een goede indicator zijn voor het in stand houden van de consolidatiezone en het testen van de onderkant op $46.500.

Bitcoin koers breekt uit naar $49.361. Gaat dit weekend de $50.000 eraan?

Een kleine boost in volume zal hoogstwaarschijnlijk voldoende zijn voor het omhoog breken, en we zien met het huidige testen een spannend moment.

Een uitgelezen moment om de koers de komende uren in de gaten te houden. En te zien of we vandaag de $50.000 gaan breken. Wat er daarna gebeurt? Lastig te zeggen, de uptrend zal voorlopig nog veel van zich kunnen laten zien.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
koersTechnische Analyse