Bitcoin Update: koers zakt verder weg, komt de prijs onder $30.000?

Bitcoin Update: koers zakt verder weg, komt de prijs onder $30.000?

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Bitcoin (BTC) daalt al enige tijd door en de vraag is: wanneer stopt het?

De strijd tussen de Bulls en de Bears om range low is op dit moment volop gaande. De bulls proberen met man en macht de $30.000 te verdedigen. De huidige sterke neerwaartse trend zorgt ervoor dat de situatie steeds nijpender wordt voor de Bulls.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers staat momenteel op 18,820.76USD. We bekijken de grafieken en zoomen in op de belangrijke prijsniveaus $28.951 en $24.500.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Vandaag heeft bitcoin voor de zesde keer in de afgelopen twee maanden range low getest. In de vorige update hebben we het gehad over het feit dat na het aantikken van range low de bounce omhoog steeds minder krachtig wordt omdat steeds minder mensen bereidt zijn om op dit prijsniveau in te stappen. De kans dat het supportgebied rond $30.000 verloren gaat wordt met iedere test groter. Wat zijn de belangrijke prijsniveaus onder ons?

Het eerst volgende belangrijke prijsniveaus is de ‘Yearly Open’ van Bitcoin. Begin van het jaar startte we met een bitcoin koers van $28.951 en dit prijsniveau kan zomaar de komende dagen een cruciale rol gaan spelen. Mocht ook dit prijsniveau verloren gaan dan is $24.500 het volgende prijsniveau om in de gaten te houden. We zoomen hier verder op in op de 4 uursgrafiek.

Bitcoin Update: koers zakt verder weg, komt de prijs onder $30.000?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Op dit tijdsbestek zijn er eigenlijk geen verrassingen. Bitcoin zet zijn neerwaartse trend door en de trend blijft de trend totdat de bulls hun krachten tonen. Hoe hard we de komende uren mogelijk omhoog gaan bouncen het zegt nog niets over enige kracht.

Het is niet het percentage van de bounce of de lengte van de wick omhoog die kracht aantoont, alleen het terugvorderen van belangrijke prijsniveaus en het ombuigen van de huidige neerwaartse trend is een teken van kracht. De laatste dagen zijn hier het bewijs van, elke beweging omhoog ging alweer vrij snel verloren en heeft ons uiteindelijk niets gebracht.

De belangrijkste staak voor de bulls is om boven het weerstandsgebied van $34.000 uit te komen en het heroveren van de beide 200 MA’s, maar dit zal een behoorlijke kluif gaan worden. Het feit blijft dat de trend overduidelijk neerwaarts is en dus houden we er sterk rekening mee dat dit de trend blijft totdat koersontwikkelingen ons een reden geven hier anders over te gaan denken.

Het meest logische is dat range low de komende dagen als support verloren gaat. Wanneer we naar benden kijken is eerder aangegeven $28.950 het eerste prijsniveau om in de gaten te houden. De afgelopen 2 maanden hebben we één keer eerder ‘Yearly Open’ getest en toen volgde er een mooie rectie omhoog (zie gele cirkels). Het is heel goed mogelijk dat we een capitulatie wick gaan krijgen als de koers dit prijsniveau naders tot aan de $27.900.

Als ook hier de bulls niet instappen dan is het gebied $24.500 nog een interessant gebied. Mocht de neerwaartse trend aanhouden dan mogen we op zijn minst verachten dat we hier een sterke reactie gaan krijgen.

Uiteraard bestaat er altijd nog een kans dat range low stand houdt, we handelen tenslotte nog altijd binnen de prijsrange van de afgelopen maanden. Maar de kans dat bitcoin de huidige trend in deze week nog weet om te buigen naar bullish is simpelweg klein.

Bitcoin Update: koers zakt verder weg, komt de prijs onder $30.000?

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

We kijken nog even kort naar de 1 uursgrafiek want een mogelijk eerste teken van kracht zullen we op dit tijdsbestek gaan zien. Eerste stap voor de bulls is een higher high boven de recente high van $31.9000. Maar het allerbelangrijkste is het terug vorderen van de 200 MA’s die zich op dit moment rond de $32.200 begeven. Hou er rekening mee dat wanneer we de komende uren een sterke bounce gaan zien, dit de prijsniveaus zijn waar de koers sterke weerstand zal ondervinden.

Bitcoin Update: koers zakt verder weg, komt de prijs onder $30.000?

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: koers zakt verder weg, komt de prijs onder $30.000?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties