Bitcoin prijs op weg naar $50.000 of niet?

Door CryptoTargets – Voor de zevende keer in de geschiedenis van bitcoin maakt de prijs een golden cross. Een golden cross is een zeldzaam fenomeen op de koers, wat vaak gepaard gaat met flinke stijgingen.

Met flinke stijgingen kunnen we denken aan 100 tot wel 20.000%. Dat zijn namelijk de stijgingen die in het verleden zijn gekomen NA een bullish golden cross.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en golden cross

Een golden cross is een kruising tussen de 50MA & 200MA indicator (Moving Average).

Deze twee indicators worden vaak gebruikt door ervaren handelaren om de algemene trend te eenvoudig te kunnen spotten.

Hoe hoger te timeframe waarop deze indicator wordt gebruikt, des te accurater de algemene trend wordt.

Nu wilt het zo zijn dat de koers op het moment van schrijven tussen zo’n belangrijke golden cross inhangt. Betekent dit dat er flinke stijgingen aankomen?

Bitcoin prijs op weg naar $50.000 of niet?

Bitcoin daggrafiek

In eerste instantie kijken we even naar wat de golden cross in het verleden heeft gedaan. Hiervoor gaan we helemaal terug naar 30 april 2012.

Hier vond de eerste bullish golden cross plaats waarna de prijs van $5 naar $1.150 steeg. Dit was een stijging van meer dan 20 duizend (20.000)%.

Helaas kunnen we de golden cross samen met de stijging naar $1.150 niet in één foto samen brengen daarom zie je linksonder in de onderstaande foto een groene cirkel waar de cross plaatsvond.

Bitcoin prijs op weg naar $50.000 of niet?

De tweede cross vond op 14 juli 2014 plaats, zeven maanden na de stijging richting $1.150, echter bij deze cross gebeurde er niets spannends en steeg de koers niet omhoog.

In plaats daarvan daalde bitcoin met 73%.

Bitcoin prijs op weg naar $50.000 of niet?

De derde cross vond plaats op 7 november 2015 waarna de koers wel weer vanaf een prijs van $300 met 6000+% omhoog steeg richting $19.700.

Om je een heleboel foto’s te besparen hebben we de daaropvolgende golden crosses even opgesomd:

  • De vierde cross vond plaats op 30 april 2019 waarna de koers 160% steeg.
  • De vijfde cross vond plaats op 20 februari 2020 waarna de koers met 60% daalde.
  • De zesde cross vond plaats op 15 juni 2020 waarop de koers tot aan zijn ATH van ~$64.000 635% steeg.

Nu we bij de zevende golden cross zijn aangekomen kunnen we iets opvallends kenmerken.

De ene keer stijgt de koers flink door na een golden cross en bij de golden cross daarna zakt de koers flink. Is dit toevallig? Of zien we hier een duidelijk patroon?

Mocht dit een duidelijk patroon zijn, dan betekent dat dat bitcoin bij deze golden cross wellicht een flinke daling kan gaan maken aangezien het bij de vorige golden cross flink is gestegen.

Om wat meer duidelijkheid te krijgen kijken we naar de vorige bullruns van bitcoin. Er zijn in totaal drie duidelijke bullruns die onze aandacht trekken.

De eerste was de bullrun waarin bitcoin met 20.000% steeg. Vlak na deze bullrun kwam er een golden cross die niet slaagde en in plaats daarvan juist omgekeerd werkte met een daling van 73%.

Bitcoin prijs op weg naar $50.000 of niet?

We zien dus één bullrun met een golden cross gevolgd door 1 bearmarkt met een golden cross.

De tweede bullrun die onze aandacht trekt was in 2019. Hier steeg de koers na een golden cross richting $13.800.

Vlak daarna volgde er nog een golden cross en daalde bitcoin met 60%.

Bitcoin prijs op weg naar $50.000 of niet?

En de derde bullrun waarvan we meer willen weten is de laatste bullrun (waarvan veel mensen nog beweren dat we er midden in zitten).

Ook hier zagen we een bullrun na een golden cross en zien we vlak erna (op dit moment) wederom een golden cross.

Uit de bullruns die we net hebben besproken kunnen we uitgaan dat twee bullish golden crosses vlak achter elkaar niet samengaan.

In plaats daarvan kunnen we deze golden cross wellicht wel kenmerken als een invalide waarbij de prijs een flinke daling kan maken.

Bitcoin prijs op weg naar $50.000 of niet?

Kunnen we nu dan een bearmarkt verwachten? Dat weet niemand.

Wat we op dit moment wel weten is dat de koers niet altijd bullish is na een golden cross.

We hebben nu samen in kaart gebracht wanneer een golden cross wel bullish is (namelijk na een bearmarkt) en wanneer deze niet bullish is (namelijk na een bullrun wat twee keer eerdere gebeurde) op basis van informatie uit het verleden.

Met deze informatie kun je zelf een conclusie trekken.

Handelen met CryptoTargets?

Wil je meer profiteren van cryptocurrency? Dan is CryptoTargets Premium wellicht iets voor jou.

Met het premium abonnement van CryptoTargets handel je namelijk mee met ervaren analisten die inspelen op alle trends ongeacht het een bullrun of bearmarket is.

Niet zeker of het wat voor jou is? Probeer dan een 30 dagen trial via de website.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!