Bitcoin koers stijgt met ruim 4%, prijs rond $33.800

Bitcoin Update: $34.000 cruciaal voor voortzetting bullish trend

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Bitcoin (BTC) is bezig aan een opmars en is nu op een cruciaal punt aangekomen. Slagen de bulls erin om het weerstandsgebied van $34.000 te doorbreken en de huidige uptrend voort te zetten?

Ondanks het feit dat bitcoin de afgelopen dagen een sterk herstel laat zien betekent dit tot op heden nog maar weinig. Houdt de huidige uptrend de komende dagen aan? De bitcoin koers staat momenteel op 18,827.79USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafief

De trend van de laatste weken is dat iedere keer nadat range low getest wordt de bounce omhoog steeds zwakker en zwakker wordt. Na de vorige test van range low hebben we de prijs met 22% zien bouncen, daarvoor was dit nog 32% en 36%. Op dit moment is de huidige bounce slechts 15%. Er bestaat dus nog altijd een reële kans dat deze trend zich voortzet en we uiteindelijk range low in de komende dagen opnieuw gaan testen en opnieuw en opnieuw, totdat de koers definitief afscheid neemt van de huidige prijsrange.

We hebben nog altijd te maken met een neerwaartse trend op de daggrafiek. Voor een bullish voortzetting van de huidige bounce zal de trend op de daggrafiek omgebogen moeten worden naar bullish. Dit kan door het neerzetten van een higher high boven de $34.700 gevolgd door een higher low of door eerst een higher low te vormen boven de $29.250 en vervolgens een higher high.

Ondanks het sterke herstel van de afgelopen dagen zijn we nog niet uit de gevarenzone. De bulls hebben nog heel wat werk te verzetten voordat we echt weer overtuigend bullish kunnen zijn. Wel zien we op de lagere tijdsbestekken dat er op dit moment een serieuze poging gedaan wordt door de bulls.

Bitcoin Update: $34.000 cruciaal voor voortzetting bullish trend

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

De theorie uit de vorige updates dat de bounce omhoog, na het aantikken van range low, steeds minder krachtig wordt en steeds minder mensen bereidt zijn rond dit prijsniveau in te stappen, is nog altijd valide. Dat de bounce omhoog na het aantikken van range low steeds zwakker wordt hebben we hiervoor besproken.

Dat steeds minder mensen bereidt zijn om in te stappen rond range low zien we terug in het feit dat eerdere aanrakingen van range low bestond uit een enkele wick en traders slechts zeer beperkt de tijd kregen om in te stappen. Bij de laatste test hadden traders maar liefst 28 uur de tijd om in te kunnen stappen rond range low. Een bevestiging dat handelaren het instapmoment rond range low een stuk minder uniek vinden en steeds minder gezien wordt als een buitenkans.

Bitcoin Update: $34.000 cruciaal voor voortzetting bullish trend

Op dit moment zien we de bulls een serieuze poging doen om het heft weer in eigen handen te nemen. De bulls zijn er de afgelopen uren in geslaagd om weer boven de beide 200 MA’s uit te komen en proberen nu door het weerstandsgebied $34.000 te doorbreken. Het terugvorderen van de 200 MA’s als support en het doorbreken van het weerstandsgebied $34.000 zou een enorme overwinning zijn in het voordeel van de bulls.

De komende uren en dagen worden cruciaal. Wanneer de koers wordt afgewezen rond het huidige prijsniveau betekent dit dat we in plaats van een bullish voorzetting rekening moeten houden met wederom een test van range low in de komende week. De huidige beweging omhoog richting de 200 MA’s hebben we zien aankomen omdat we op de 1 uursgrafiek de afgelopen dagen de eerste tekenen van kracht zagen. De komende uren/dagen worden cruciaal, zet de uptrend door of is de huidige opmars niet meer dan wederom een zwakkere bounce?

Bitcoin Update: $34.000 cruciaal voor voortzetting bullish trend

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

De eerste teken van kracht op de 1 uursgrafiek kregen we afgelopen woensdag toen bitcoin de 200 MA’s op dit tijdsbestek wist te veroveren. De trend van de dagen ervoor werd doorbroken, in plaats van het vormen van lokale top rond de 200 MA’s wist de koers na bijna 2 weken weer boven de MA’s uit te komen. De marktstructuur is door het vormen van een higher high op dit tijdsbestek omgebogen naar bullish.

Op dit moment handelen we in het weerstandsgebied rond $34.000 waar de koers de nodige weerstand ondervindt. Doorbreken van dit weerstandsgebied is cruciaal voor de voorzetting van de huidige bullish trend in de komende dagen.

Bitcoin Update: $34.000 cruciaal voor voortzetting bullish trend

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: $34.000 cruciaal voor voortzetting bullish trend
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties