Bitcoin Update: de trend voorspelt lagere dieptepunten

Bitcoin Update: de trend voorspelt lagere dieptepunten

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – De bitcoin koers staat momenteel op 18,848.93USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Bitcoin verloor de afgelopen week 20% van zijn waarde, maar dit kwam voor de lezers van de updates niet als een verrassing. In deze update kijken we naar potentiele prijsniveaus waar bitcoin mogelijk zijn bodem zal gaan vormen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De weekgrafiek ziet er ondanks de flinke daling van de afgelopen week en het feit dat we de 8 EMA als support verloren hebben nog niet zo bearish uit als de grafieken op lagere tijdsbestekken. Maar voor een enigszins bullish vooruitzicht is het belangrijk dat de 13 EMA als support stand weet te houden. De 13 EMA begeeft zich op dit moment rond de $50.000.

Mochten we ook de 13 EMA als support gaan verliezen de komende dagen, dan zijn onze ogen gericht op de 21 EMA . De 21 EMA begeeft zich vlak onder het supportgebied van $45.000 waar we verder in deze update dieper op in zullen gaan.

Bitcoin Update: de trend voorspelt lagere dieptepunten

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Wanneer we naar de daggrafiek kijken zijn er een aantal belangrijke zaken die de moeite waard zijn om te bespreken. Ten eerste de afwijzing die we gezien hebben op Fibonacci level 3.618 rond $63.605 (zie !).

Ten tweede de dalende trend die hierop volgde en het neerzetten van een lower low onder de $55.400. Het moment waarop we de markstructuur hebben zien wijzigen naar bearish. Dit was dan ook onze eerste aanwijzing voor een grotere neerwaartse trend, of in het ergste geval zelfs een mogelijk begin van een bearmarkt. Het staat zeker niet vast dat dit daadwerkelijk het geval is, maar de kans hierop is wel ineens een stuk groter dan een week geleden. Want toen hadden we op alle tijdsbestekken nog te maken met een bullish markstructuur.

Het blijft speculeren waar het uiteindelijke dieptepunt komt te liggen. Op korte termijn kunnen we zeker een bounce omhoog gaan zien richting de $54.000 tot $56.000, op zoek naar een lower high. Maar ook dan zitten we nog altijd in de gevarenzone. Dit veranderd pas wanneer we de koers higher lows en higher highs zien maken en de trend voorzichtig wijzigt naar bullish.

Tot slot zien we dat de huidige dagelijkse kaars moeite heeft om boven het gebied $50.600 uit te komen. Sluiten we vandaag onder dit supportgebied betekent dit een extra bearish argument. Kijken we verder naar beneden zien we een aantal potentiële prijsniveaus waar bitcoin mogelijk zijn dieptepunt kan gaan neerzetten. Fibonaccilevel 2.618 ($46.890), het supportgebied rond $45.000 en een significant supportgebied bij $40.000, vlak boven de 200 EMA.

Bitcoin Update: de trend voorspelt lagere dieptepunten

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

In de vorige update van afgelopen maandag benadrukte ik het risico op een aanhoudende neerwaartse trend. Helaas kunnen we op dit moment niet anders concluderen dat de trend toch echt de trend is gebleven.

Voor nu is het beste om met de huidige neerwaartse trend mee te gaan en te zoeken naar lagere prijsniveaus om in te stappen. Instappen doen we op het moment dat er enige kracht wordt getoond en we een trendwijziging zien ontstaan. Tot die tijd is het verstandig om aan de zijlijn toe te kijken en geduldig af te wachten. Want nu instappen in de hoop dat het dieptepunt al bereikt is en dus tegen de trend in gaan, blijft een groot risico.

Een flinke bounce omhoog zal ons nog niet veel gaan helpen. Wat we eerste willen zien is dat bitcoin belangrijke weerstandsgebieden weet te heroveren en de trend weet om te buigen naar bullish, want alleen dat zou een sterk teken zijn dat het dieptepunt bereikt is.

Onderstaande 4 uursgrafiek toont nog geen enkele teken van sterkte. De kans op lower lows en lower highs is nog altijd groot, dit blijft het geval totdat nieuwe koersontwikkelingen ons een goede reden geeft hier anders over te gaan denken. Bijvoorbeeld het heroveren van de weerstandsgebieden rond $54.000 en $56.000 en misschien nog wel het belangrijkste, het heroveren van de beide 200 MA’s, Want hier kunnen we absoluut de nodige weerstand verwachten.

Bitcoin Update: de trend voorspelt lagere dieptepunten


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: de trend voorspelt lagere dieptepunten
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan