Bitcoin Update: focus op nieuwe prijsrange $35.200 tot $37.850

Momenteel zien we op de hogere tijdsbestekken nog altijd een duidelijke opwaartse trend, een duidelijk signaal van potentieel en groei. Deze trend geeft aan dat Bitcoin zich in een fase van positieve ontwikkeling bevindt. Echter, als we onze blik verleggen naar de lagere tijdsbestekken, zoals de 1 uurgrafiek, onthult zich een ander scenario: hier ontbreekt een duidelijke richting, en bevindt de markt zich in een fase van afwachting en onzekerheid.

Deze schijnbare tegenstrijdigheid roept een intrigerende vraag op: bevinden we ons in een korte adempauze binnen een aanhoudende opwaartse trend, of staan we aan de vooravond van een diepere pullback? Dit is de grote vraag die traders en analisten momenteel bezighoudt. Het antwoord op deze vraag kan niet alleen cruciale strategische beslissingen beïnvloeden, maar ook de toekomstige koers van Bitcoin helpen bepalen.

In deze update duiken we dieper in deze vraag door gebruik te maken van een nieuw gedefinieerde prijsrange op de 1 uurgrafiek. Deze range is niet zomaar een set cijfers; het is een navigatie-instrument, een kompas dat ons zal leiden door de huidige zijwaartse prijsactie. Deze prijsrange kan ons helpen om tijdig te bepalen welke richting Bitcoin op zal gaan na deze periode van onzekerheid. Lees verder om te ontdekken hoe deze nieuwe prijsrange de sleutel kan zijn tot het begrijpen van Bitcoin’s volgende grote beweging.

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek

In de meest recente analyse van de Bitcoin-uurgrafiek blijkt dat onze gebruikelijke trendanalyse momenteel niet toepasbaar is. Terwijl Bitcoin voorheen vaak steun vond van de 200 MA’s, heeft de recente schokkerige prijsactie deze indicatoren minder betrouwbaar gemaakt. Op dit moment is er geen duidelijke trend zichtbaar op dit korte tijdsbestek.

Daarom hebben we in onze laatste update een nieuwe prijsrange aangeduid, variërend van $35.200 tot $37.850. De afgelopen dagen zagen we de koers onrustig bewegen rond deze 200 MA’s en rond het middelpunt van onze prijsrange, $36.525.

Op dit moment worden pogingen van de koers om boven de 200 MA’s uit te komen bearish afgewezen, en het lijkt erop dat de koers niet in staat is deze niveaus terug te winnen. Zolang de koers onder deze 200 MA’s blijft, lijkt een daling naar de ondergrens van onze range, $35.200, het meest voor de hand liggend.

Als we in de komende dagen inderdaad de onderkant van de prijsrange benaderen, kan dit een goed moment zijn om in te stappen. Vervolgens kunnen we een opwaartse beweging verwachten, eerst naar het midden van de range bij $36.525 en mogelijk zelfs naar de bovengrens bij $37.850. Dit is een typisch patroon voor een prijsrange, al hangt veel af van de koersreactie bij het bereiken van de onderkant van de range op $35.200.

Samenvattend, zolang de Bitcoin niet onder de $35.200 of boven de $37.850 handelt, kunnen we stellen dat er geen duidelijke trend waarneembaar is op dit tijdsbestek.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In onze analyse van 1 uurgrafiek, zien we dat er geen duidelijke trend is. De markt beweegt binnen een prijsrange van 7,5%, gemeten vanaf de ondergrens van deze range. Deze zijwaartse beweging duidt niet per se op een bearish trend.

Als we echter naar de daggrafiek kijken, is er nog steeds een duidelijke opwaartse trend (uptrend) zichtbaar. De kritieke vraag is nu of deze uptrend op korte termijn zal doorzetten, of dat we eerst een grotere terugval (pullback) zullen ervaren.

Indien we te maken krijgen met een grotere correctie, ligt het eerste belangrijke steunniveau rond $31.000. Dit betekent dat als de koers onder de $35.200 daalt, uit de huidige prijsrange breekt, we rekening moeten houden met een verdere daling naar dit steunniveau. Echter, een doorbraak boven de $37.850 zou betekenen dat de uptrend zich voortzet, waarbij de koers eerst het weerstandsgebied rond $38.000 passeert, op weg naar een volgend weerstandsgebied rond $41.000.

Terwijl de hogere tijdsbestekken nog steeds een bullish trend laten zien, vertonen de lagere tijdsbestekken, zoals de 1-uur grafiek, een neutrale, zijwaartse trend. Om te bepalen of dit een tijdelijke pauze in de huidige uptrend is of het begin van een diepere terugval, focussen we op de prijsrange van $35.200 tot $37.850 zoals besproken bij de 1 uurgrafiek.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop, het ultieme paradijs voor iedere Bitcoin liefhebber in Nederland en België! De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu leuker dan jezelf of je dierbaren te verrassen met unieke Bitcoin-items? Duik in onze schatkist vol schitterende geschenken en ontdek hoe je de digitale wereld van Bitcoin kunt vieren.

Sinterklaas Cadeautip: ‘Bitcoin Geld’ & ‘Sinterklaas is een Hodler’

Terwijl we de fascinerende wereld van Bitcoin blijven verkennen, willen we ook iets speciaals delen, perfect voor de feestdagen. Voor de jonge avonturiers en toekomstige financiële experts in je leven, is ons kinderboek ‘Bitcoin Geld‘ een must-have. Dit boek brengt de complexe wereld van Bitcoin op een leuke en toegankelijke manier tot leven, ideaal om de interesse van kinderen in financiën en technologie te wekken.

En voor een vleugje feestelijke vreugde, hebben we iets unieks: ons Sinterklaasgedicht ‘Sinterklaas is een Hodler‘. Dit gedicht is een speelse manier om de geest van Sinterklaas te combineren met de wereld van Bitcoin. Het is een perfecte leeservaring voor de feestdagen, vol humor en verrassingen, die zowel jong als oud zal bekoren.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– Bitcoin Christmas Rocket | ‘To The Moon’, handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Banner Bitcoin Webshop Feestdagen

Lees meer over:

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...