Bitcoin (BTC) Update: Tijd voor een daling richting $11.200?

De prijs van bitcoin (BTC) steeg afgelopen week met ruim 6%. De vraag is nu: zet de koers door richting $12.000 of zakken we terug naar de future gap op $11.200?

Bitcoin 2-uurgrafiek

Op de 2-uurstimeframe van Bitcoin futures zien we de open gap goed liggen. Deze gap wordt vaak opgevuld door de koers voordat het verdere grote stappen maakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als we kijken naar de candles van Bitcoin zien we dat deze ook erg bearish beginnen te worden. We zien namelijk twee keer een engulfing candle. Dit is een rode candle die de volledige groene candle daarvoor bedekt mijn zijn ‘body'( zie witte pijlen ). Dit is erg bearish.

2-uurgrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Tijd voor een daling richting $11.200?

Bitcoin koers 4-uurgrafiek

Op de 4-urentimframe ziet het er vooralsnog erg bullish uit. De moving averages laten een duidelijke uptrend zien en de koers maakt higher lows en higher highs.

De open gap van Bitcoin ligt precies op de bovenste groene supportlijn ($11.200). Mocht de koers de gap gaan vullen? Dan is dat meestal alweer een bullish teken maar in dit geval nog meer bullish aangezien het op een belangrijk supportlevel ligt.

Mocht Bitcoin dus zijn daling richting $11.200 gaan maken? Dan is dat nog niet bearish.

4-uurgrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Tijd voor een daling richting $11.200?

Hoogste prijs in 2020

Wanneer Bitcoin stand houdt boven de supportrange van $11.200 dan is het aannemelijk dat we door stijgen richting de eerstvolgende weerstand op $12.050. Dit zou een van de hoogste pieken van de prijs in 2020 zijn.

Slaagt Bitcoin er wel in om de supportrange van $11.200 te breken? Dan ligt vlak daaronder op $10.950 nog een supportlevel. Het kan dan zo zijn dat Bitcoin een consolidatie periode ingaat tussen deze twee supportlevels.

Daalt Bitcoin ook onder het tweede supportlevel? Dan hebben we een derde supportrange op $10.350.

4-uurgrafiek extra

Bitcoin (BTC) Update: Tijd voor een daling richting $11.200?

Wat gaat bitcoin doen?

Bitcoin ziet er vooralsnog bullish uit. Ook wanneer we terugzakken naar $11.200 en hier support vinden is dat nog bullish. Het is de vraag hoe de markt rondom BTC reageert op de roerige tijden waar de gehele wereld zich momenteel in bevindt.

Wil jij goedkoop en maximaal profiteren van de cryptomarkt? Dan is het alles in één crypto abonnement van CryptoTargets iets voor jou!

Met het alles in één abonnement heb je de mogelijkheid om ervaren crypto analisten op de voet te volgen en te kopiëren & krijg je toegang tot onze traders academy waarin bewezen winstgevende handelsstrategieën stap voor stap worden uitgelegd. Neem snel een kijkje op cryptotargets.nl/premium voor alle informatie & features.

Bitcoin prijs in euro’s: