Bitcoin update: koers al dagen nagenoeg stabiel rond $26.000

Bitcoin update: koers al dagen nagenoeg stabiel rond $26.000

De afgelopen dagen vertoonde de bitcoin koers een voorzichtige opwaartse beweging, maar tegen het einde van de middag kwam hier alweer een kentering in. Een intrigerende fase van zijwaartse prijsactie lijkt in het verschiet te liggen, met het allesbeslissende supportgebied rond $25.000 in de hoofdrol. Hier rijst de vraag: zal support standhouden, of zullen we uiteindelijk zelfs onder de $25.000 grens terecht gaan komen?

De bitcoin koers staat momenteel op 26,049.64USD. We bespreken onze verwachtingen voor de middellange termijn en de korte termijn aan de hand van de daggrafiek en de 1 uurgrafiek.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

In de voorgaande updates hebben we uitgebreid gesproken over de aanzienlijke verandering in het langere termijn marktperspectief voor BTC, aangezien we recent de 200 MA’s bearish hebben doorbroken.

Bij het bekijken van de onderstaande daggrafiek kunnen we drie duidelijke periodes zien gedurende de afgelopen ruim drie jaar, waarin bitcoin onder de 200 MA dook. Momenteel bevinden we ons in de vierde dergelijke periode.

Bij het analyseren van deze periodes valt op dat de duur van het handelen onder de 200 MA’s (bearish territorium) 52 dagen was in 2020, 70 dagen in 2021, en opmerkelijk genoeg zelfs 382 dagen in 2022, zie gele vlakken in grafiek. Gezien deze historische context lijkt de kans op een snelle herovering van de 200 MA’s binnen enkele dagen minimaal.

Bitcoin update: koers al dagen nagenoeg stabiel rond $26.000

Als we ons meer richten op de recente ontwikkelingen, valt op dat we te maken hebben met een sterk supportgebied rond de ondergrens van onze prijsrange, ongeveer bij $25.000. De afgelopen dagen hebben we de koers twee keer het support gebied rond $25.000 voorzichtig zien testen. Echter, de opleving die volgde wist niet te overtuigen. Een langere periode van weken tot enkele maanden waarbij we hoofzakelijk zijwaarts bewegen tussen de $25.000 aan de onderzijde en de 200 MA’s aan de bovenzijde lijkt het meest logische scenario voor nu, tot we uiteindelijk een uitbraak gaan zien.

Gezien de actuele marktsituatie, waarbij op alle tijdsframes een consistent bearish beeld heerst, is op dit moment de waarschijnlijkheid van een uiteindelijke neerwaartse uitbraak het grootst, richting het volgende supportgebied net boven de $20.000.

Pas wanneer we op de kortere tijdsframes tekenen van kracht beginnen waar te nemen, zullen we voorzichtig beginnen met het herzien van onze bearish verwachtingen, hierover straks meer.

Bitcoin update: koers al dagen nagenoeg stabiel rond $26.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

We willen eerst een voorzichtig teken van kracht zien op dit tijdsbestek: het heroveren van de 200 MA’s. Bitcoin probeerde dit afgelopen woensdag, maar trendweerstand was voor nu nog te sterk.

Tegelijkertijd lijkt het erop dat bitcoin op dit lage tijdsbestek een nieuwe prijsrange aan het vormen is, tussen $25.300 en $26.800. De 200 MA’s vallen nu samen met de bovenkant van deze range rond $26.800. Daarnaast zien we dat de koers in de afgelopen dagen veelal rond het midden van de range bevond rond $26.050.

Als we een uitbraak zien uit de huidige range, gecombineerd met het terugwinnen van de 200 MA’s, zou dit het eerste moment kunnen zijn om onze wat somberdere korte termijn verwachtingen enigszins aan te passen. Maar zolang dit niet gebeurt, ontbreken sterke argumenten om optimistisch te zijn.

Bitcoin update: koers al dagen nagenoeg stabiel rond $26.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Bitcoin Summer 2023 | De top 10 bitcoin items voor een hete zomer!
Ben jij op zoek naar de leukste bitcoin items en gifts voor deze zomer? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Bitcoin Debuut vind je de leukste bitcoin items voor een heerlijke zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote ronde bitcoin handdoek en een Bitcoin Beach Ball voor op het strand, park of festival tot aan een heerlijk koud Bitcoin Biertje.

Om je alvast te helpen hebben wij een top 10 overzicht gemaakt van de leukste bitcoin items voor deze zomer!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Beach Towel | Orange
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Beach Ball | Ideaal voor strand, park of festival

Bitcoin update: koers al dagen nagenoeg stabiel rond $26.000

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties