Bitcoin koers heeft moeite met $50.000, maar geeft niet op

Bitcoin koers heeft moeite met $50.000, maar geeft niet op

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De bitcoin koers zit heeft na lange tijd van consolidatie een nieuwe beweging omhoog gevonden. De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $48.500.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin koers

Na een flink herstel van de koers van Bitcoin lijkt deze momenteel wat te stagneren rond een belangrijke weerstand van $50.000.

Deze weerstand geeft zich tot op heden nog niet zo snel gewonnen, en kan potentieel roet in het eten gooien. Toch blijft de prijs sterk staande en is ook de optie voor het stijgen door $50.000 nog steeds aanwezig en groot.

Of de koers daadwerkelijk een nieuwe stijging gaat pushen of dat deze zich toch gewonnen geeft en verder zal zakken is waarschijnlijk al in de komende dagen te zien.

Een potentieel spannende week, welke vandaag met de technische analyse van de koers gaan bekijken.

Bitcoin daggrafiek

Zoals we de afgelopen dagen al hebben gezien laat de daggrafiek van de koers van Bitcoin een mooie beweging zien.

Met aanhoudende higher lows en higher highs zien we dat deze zich in een vrij sterke uptrend bevindt, en daarmee een wellicht toekomstige setup voor stijging ook voorbereid.

Echter zien we een harde stop rond $50.000 welke we de afgelopen weken, sinds half juli eigenlijk nog niet eerder hebben gezien. Deze stop komt voornamelijk door de flinke weerstand rond $50.000.

Welke we in een eerder stadium ook rond dit level zagen. Niet gek dus, maar kan wel zorgen voor een stop van de uptrend en wellicht nieuwe dip.

Met een huidige prijs van $48.500 zien we dat de koers in een hele strakke range ligt tussen $50.000 en $48.000.

Tussen een sterke weerstand maar ook sterke support. Een kleine range, welke bij een uitbraak een grote beweging kan veroorzaken.

Bitcoin koers heeft moeite met $50.000, maar geeft niet op

Mocht de koers bij de volgende test van $50.000 weten door te breken dan kunnen we al snel een prijs gaan zien richting $53.000 en $56.000.

De plekken waar de koers voorheen ook weerstand ondervond. Dit is niet helemaal met zekerheid te zeggen gezien de koers daar ooit een keer eerder heeft gelegen, en dus ook snel verder kan stijgen.

Een daling door $48.000 kan zorgen voor een nieuwe dip, maar deze zal gezien de huidige support niet heel ver kunnen gaan. Tot aan $40.000 zien we meerdere levels van support.

Deze zouden zonder al te veel volume makkelijk staande kunnen blijven. Een dip door $40.000 kan echter veel verder zakken, maar daar ziet het er voorlopig niet naar uit.

Bitcoin 4-uurgrafiek

De huidige 4-uurgrafiek van Bitcoin laat eigenlijk hetzelfde beeld zien als dat we op de daggrafiek zien.

Met een vrij zijwaartse beweging momenteel en flinke reacties op zowel de weerstand als support van de koers. Daaraan kunnen we zien dat het nog lastig voorspellen s waar de koers zich daadwerkelijk heen zal bewegen.

We zien dat zowel $50.000 als $49.000 flinke weerstand laat zien, en daarmee eigenlijk nog groter lijkt dan gedacht.

De huidige prijs laat een mislukte test zien van $49.000. En zal hoogstwaarschijnlijk nog een keer $48.000 testen. Een dip hierdoor kan snel $45.000 laten zien, wat momenteel het meest voor de hand ligt.

Bitcoin koers heeft moeite met $50.000, maar geeft niet op

Mocht de koers staande blijven en zich snel op $48.000 laten bouncen dan kan een nieuwe test van $49.000 resulteren in de daarop volgende test van $50.000.

Voldoende volume kan de koers daardoor heen duwen. Al zien we dat daar nog teveel weerstand voor ligt wil dat snel gebeuren.

Al met al ziet het er naar uit dat de koers zich in een hele kleine regio beweegt. Waarbij de kans op zowel een uitbraak omhoog als omlaag op de loer ligt.

Maar we aan de onderkant erg veel support zien en de kans op een dip niet heel groot is. De komende dagen zullen we tests aan beide kanten zien. Waarbij een doorbraak omhoog de weg richting de ATH snel vrij maakt.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties