Bitcoin Update: prijs boven $55.000, hoe staat de koers ervoor?

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel op momenteel op 18,848.93USD. Na een flinke daling van $10.000. Lijkt het erop dat de huidige all time high een voorlopige top is. En daarmee de langdurige uptrend tot een stop komt.

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update

De rust lijkt te zijn wedergekeerd op de koers van Bitcoin na een flinke zakker van $10.000 de afgelopen week. En is een paar dagen rustig aan het bewegen tussen een sterke weerstand en support. Waarbij de trendlijn vlak begint te worden, en het eruit ziet dat de prijs voorlopig een zijwaartse beweging maakt met daarbij een kans op uitbraak.

Maar een uitbraak kan ook op zich laten wachten. Zeker nu de prijs van Bitcoin zich weer bevindt in een consolidatie zone waarbij we al eerder hebben gezien dat deze hier lastig uit weet te komen. Een wat onvoorspelbare regio. Waarbij een uitbraak een flinke reactie kan geven, zowel omhoog als omlaag.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Om een beter beeld te krijgen van de huidige bewegingen nemen we weer een kijkje op de huidige 4-uurgrafiek van Bitcoin. Waar al snel duidelijk wordt dat de koers zich onder de 200 Moving Average trendlijn bevindt. Nadat deze met een flinke val van $10.000 erdoor heeft weten te duwen. Daar lijken bears zich sterker te gaan bewegen, zeker omdat het om een hoger timeframe gaat.

De 200 MA zal ook veel weerstand gaan geven bij komende tests, maar laat momenteel met het afvlakken zien dat de koers nog wat langer zijwaarts kan bewegen. Met daaromheen flink wat weerstand en support.

Ten eerste zien we dat er een flinke weerstand rond $57.500 ligt, waar de koers zich nog niet doorheen heeft weten te duwen. En wat geresulteerd heeft op een daling rusting de support van $54.350 en $52.250. De twee sterke support levels welke een laatste vangnet zijn voor $50.000.

Bitcoin Update: prijs boven $55.000, hoe staat de koers ervoor?

Een consolidatie tussen $52.250 en $57.500 lijkt momenteel de meest voor de hand liggende beweging van de koers. Waarbij de support als weerstand dusdanig sterk zijn dat een uitbraak niet zomaar zal gebeuren. De extra druk van de 200 MA trendlijn, welke nu dient als weerstand, zal ervoor kunnen zorgen dat een uitbraak naar boven langer uit zal blijven dan verwacht.

Het zakken van de koers richting $50.000 als test van de flinke val van $10.000 zal een van de targets kunnen zijn mocht de koers een uitbraak gaan maken uit de huidige consolidatiezone. Met wat meer bearish volume dan we tot nu toe in de hele uptrend hebben gezien.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Als we dan een stuk verder inzoomen zien we ook op een lager timeframe dat de koers van Bitcoin zich momenteel in consolidatie bevindt. En dat pogingen tot de prijs omhoog drukken momenteel teneergeslagen worden door de sterke support rond $57.500. Maar ook dat de support voldoende kracht heeft om tests op te vangen. Een beweging zoals we dat verwachten bij consolidatie.

Bitcoin Update: prijs boven $55.000, hoe staat de koers ervoor?

Kortom, het ziet er naar uit dat de koers na een bewegelijke week er een stuk rustiger bij staat. Waarbij de prijs in een consolidatiezone ligt tussen $57.500 en $52.250. Met mogelijkheden tot een uitbraak.

De trendlijn welke de koers lang staande heeft weten te houden kan door het falen nu dienen als een weerstand. En juist ervoor zorgen dat de koers voorlopig niet zomaar meer door de $60.000 zal stijgen.

Echter kan een nieuwe test altijd op de loer liggen en een uitbraak snel gemaakt worden. Toch is de bias dat $50.000 nogmaals getest gaat worden. En gezien de flinke reactie op de vorige test zal deze hoogstwaarschijnlijk ook in een sprong terug omhoog resulteren. Waarbij consolidatie nogmaals voortgezet kan worden. Een rustige, maar ook wat onvoorspelbare markt.

Lees meer over:
Technische Analyse

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Lees meer