Bitcoin koers zakt onder $24.000

Bitcoin koers zakt onder $24.000

Na zes mislukte pogingen op rij kunnen we inmiddels na twee rode dagen concluderen dat de bulls de strijd om de $25.000 voor nu verloren hebben. De bears hebben sinds gisteren de controle overgenomen. Betekent dit het einde van de rally of slechts een tijdelijke onderbreking?

De bitcoin koers staat momenteel op 23,833.22USD. We focussen ons in deze update op belangrijk support vlak onder ons. Als we op korte termijn een teken van leven krijgen van de bulls is dit supportgebied het meest logische prijsniveau om dit te doen.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De afgelopen zes dagen stonden volledig in het teken van de strijd om de $25.000 grens. Iedere serieuze poging werd keer op keer door de bears teniet gedaan.

Ondanks het feit dat we wisten dat we de afgelopen dagen handelden onder sterke weerstand waren er verder eigenlijk geen bearish argumenten te vinden. We hadden aan de ene kant te maken met een uptrend op alle tijdsbestekken en aan de andere kant sterke weerstand van de $25.000. Eén ding was zeker; één van de twee zou uiteindelijk breken.

De trend op de lagere tijdsbestekken is inmiddels bearish doorbroken, dit geldt echter nog niet voor de bullish trend op de daggrafiek.

We zien op de daggrafiek dat er de afgelopen dagen een flinke bearish divergentie is ontstaan in combinatie met de koersontwikkelingen van gisteren en vandaag is het niet ondenkbaar dat we de komende dagen nog een stap naar beneden zullen gaan doen.

Ons interessegebied voor een eventuele reactie omhoog is het gebied rond en vlak boven range high $22.500. Eind januari is dit prijsniveau meerdere malen succesvol getest als support. Als de huidige neerwaartse beweging ergens een halt wordt toegeroepen, dan is dit de meest logische plek om dit te doen.

Bitcoin koers zakt onder $24.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Op onderstaande 4 uursgrafiek wordt nog eens bevestigd dat het gebied rond en vlak boven range high $22.500 een belangrijk supportgebied is om de komende dagen in de gaten te houden. We zien namelijk dat de 200 MA’s de afgelopen dagen omhoog zijn geklommen en zich op dit moment vlak boven range high bevinden.

We hebben hier dus te maken met support van $22.500 en belangrijk trendsupport van deze MA’s, zie licht grijze supportgebied $22.500 - $23.200. Het zal de bulls er alles aan gelegen zijn om dit supportgebied met man en macht te verdedigen.

Want op het moment dat support hier geen stand houdt komt ook de bullish trend op dit hogere tijdsbestek serieus in gevaar. Daarnaast betekent het verliezen van $22.500 als support ook een terugkeer in de grote prijsrange $18.600 - $22.500. Dit vergoot de kans op een verdere daling richting het midden van de prijsrange $20.550 aanzienlijk.

Gelukkig hebben we in de vorige update, nadat de eerste twee targets van onze lopende long positie geraakt waren, ervoor gekozen onze stoploss op te hogen naar onze entry. Dit biedt ons nu de mogelijkheid om zonder al teveel pijn vanaf de zijlijn toekijken hoe de markt zich de komende dagen verder gaat ontwikkelen.

Bitcoin koers zakt onder $24.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin koers zakt onder $24.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan