Bitcoin Update: koers nog steeds op weg naar $60.000

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel op momenteel op 18,848.93USD. Rond $58.000 zit een flinke support – en weerstandszone. De huidige recordprijs ligt op $61.782. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin (BTC) Update

De start van de week zag er voor de koers van Bitcoin wat minder groen uit dan dat we gewend zijn. En we zagen dat deze met een prijs van $53.000 een belangrijke support heeft weten te testen. Ondanks dat zien we inmiddels ook dat de koers zich weer omhoog aan het duwen is, en lijkt deze naar de bovenkant van de huidige consolidatie te bewegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige beweging van de koers van Bitcoin lijkt een consolidatiezone te laten zien tussen meerdere belangrijke supports en de uptrend. Waarbij lagere timeframes inmiddels ook de uptrend meerdere keren aan het testen is en er rondom heen beweegt.

De huidige bewegingen op lagere timeframes kunnen kunnen laten zien hoe de koers zich op langere termijn gaat bewegen. Met de ogen gericht op de trendlijn. Gaan we de uptrend in stand houden, of kan er een dip aan komen?

Bitcoin 4-uurgrafiek

De flinke stijging van de afgelopen weken lijkt nog niet voorbij te zijn maar wel wat gas terug te nemen. Dat is iets wat we inmiddels ook op de huidige 4-uurgrafiek van Bitcoin kunnen zien. Waarbij de koers momenteel in consolidatie lijkt te zitten tussen $54.000 en $58.000.

Niet alleen is deze zone interessant omdat de koers hiermee vlak onder $60.000 consolideert maar ook omdat we zien dat de uptrend getekend door de 200 MA binnen deze zone aan het komen is.

De koers heeft zojuist weer een succesvolle test van de onderkant van deze consolidatie gehad rond $54.000.

Waarbij de uptrend tegelijkertijd ook support heeft geboden, en wellicht de koers staande heeft weten te houden. Met daarbij de een nieuwe push naar de bovenkant van de zone richting $58.000.

Bitcoin Update: koers nog steeds op weg naar $60.000

Naar alle waarschijnlijkheid blijft de koers zich nog een tijdje in consolidatie begeven. De trendlijn begint wat af te vlakken wat laat zien dat de koers zich al langer in deze zijwaartse beweging bevindt. Maar kan ook een teken zijn dat dit nog een tijd zal duren voordat deze hieruit breekt.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Om wat meer te kunnen zeggen over een dergelijke uitbraak is het goed om de 1-uurgrafiek erbij te pakken waar we zien dat de koers wat meer volatiel is binnen de consolidatiezone ondanks dat deze op de hogere timeframes zich zijwaarts begint te bewegen.

Zo zien we dat de koers begin deze week door de uptrend gebroken is en de support rond $54.000 heeft getest.

Met als gevolg een flinke push richting de trendlijn waar we momenteel wat moeite zien met het doorbreken. Een goede push kan de koers weer richting $58.000 en de bovenkant van de consolidatie sturen.

Bitcoin Update: koers nog steeds op weg naar $60.000

Ook op de 1-uurgrafiek zien we dat de trendlijn, 200 MA, zich wat aan het afvlakken is. Wat kan betekenen dat we echt langdurig in een zijwaartse beweging gaan komen.

Maar ook een wat onbeslissende beweging, waarbij zowel bears als bulls een beweging kunnen uitlokken wat kan gaan zorgen voor een uitbraak. Zowel omhoog als omlaag.

Wat gaat bitcoin doen?

Al met al zien we dat de koers zich momenteel in consolidatie begeeft. Waarbij het afwachten is hoe de prijs gaat reageren op het testen van onder andere de trendlijn en de boven en onderkant van de consolidatie zone tussen $54.000 en $58.000.

Het vlakke bewegen en begeven van de trendlijn op lagere timeframes precies midden in de consolidatiezone kan ervoor zorgen dat zowel bears als bulls een uitbraak kunnen uitlokken en de koers kan uitbreken om de $60.000 te breken.

Maar een uitbraak omlaag lijkt ook mogelijk, met als gevolg een nieuwe beweging richting $50.000.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
koers