Bitcoin update: koers schommelt rond $16.550 op laatste dag van 2022

Bitcoin update: koers schommelt rond $16.550 op laatste dag van 2022

We naderen het einde van een bearish 2022 waarin de bitcoin koers met 65% flink onderuit is gegaan. Betekent het einde van 2022 ook het einde van de huidige bearmarkt? Wat zijn de belangrijke prijsniveaus voor de eerste dagen van het nieuwe jaar?

De bitcoin koers staat momenteel op 16,552.48USD. Het afgelopen jaar heeft volledig in het teken gestaan van het beschermen van ons vermogen en dit zal de eerste weken van 2023 niet anders zijn. Ons voornaamste doel is om straks met een ongeschonden portfolio maximaal te kunnen profiteren als bitcoin eindelijk zijn bodem gevonden heeft!

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

In de update van vorige week bespraken we dat jij je tijd deze kerstvakantie beter kunt besteden dan naar de grafieken te staren. Denk bijvoorbeeld aan tijd door brengen met familie en vrienden, of andere leuke dingen te doen. Ik hoop dat iedereen ervan genoten heeft! Nu een week later kunnen we ieder geval concluderen dat we niets, maar dan ook niets, gemist hebben.

We begonnen 2022 rond de $47.000 vlak boven de eerste prijsrange $37.500 - $45.000, zie groene cirkel linksboven. De trend die we vervolgens het hele jaar hebben gezien is een periode van zijwaartse prijsactie in de vorm van een prijsrange die werd opgevolgd door een (flinke) neerwaartse uitbraak uit de range om vervolgens dit proces te herhalen.

Ruim 80% van de tijd hebben we het afgelopen jaar gehandeld onder de trendweerstand van de 200 MA’s en hebben we bitcoin 65% van zijn waarde zien verliezen. Dit is hoe een bearmarkt eruit ziet en zo zal het begin van het nieuwe jaar er naar alle waarschijnlijkheid ook uit gaan zien.

Diegene die erin geslaagd zijn hun vermogen in het afgelopen jaar te beschermen door veel minder of helemaal niet te traden, hebben hun koopkracht met 65% zien toenemen en dit is in een bearmarkt pure winst!

Bitcoin update: koers schommelt rond $16.550 op laatste dag van 2022

Voor onze verwachtingen voor de eerste dagen van het nieuwe jaar zoomen we in op recente prijsactie. We handelen de afgelopen dagen in de bovenste gedeelte van de prijsrange, vlak boven het midden van de range $16.300 met aan de bovenzijde weerstand van de 200 MA’s en range high $17.000.

Voordat we mogelijk in het nieuwe jaar actie ondernemen willen we eerst een van onderstaande scenario’s zie uitspelen:
1. Uitbraak uit de prijsrange in combinatie met het heroveren van de 200 MA’s.
2. Het verliezen van mid-range $16.300 voor verdere daling richting range low $15.600.

In het geval dat het tweede scenario zich voordoet hebben we nog een supportlevel rond $16.000 die we in de gaten houden.

Kort samengevat zijn dit de belangrijke prijsniveaus voor de eerste dagen van het nieuwe jaar: - $17.000 range high, voor een bullish uitbraak uit de prijsrange
- $16.300 het midden van de prijsrange
- $16.000 supportlevel in de onderkant van de prijsrange
- $15.600 range low, vinden we hier support of volgt er een flinke neerwaartse uitbraak?

Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar!

Bitcoin update: koers schommelt rond $16.550 op laatste dag van 2022

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram).
- Bitcoin Christmas Rocket | 'To The Moon', handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin update: koers schommelt rond $16.550 op laatste dag van 2022
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties