Bitcoin Update: koers rond $57.000, nog één belangrijke stap naar bullish trend

Bitcoin Update: koers rond $57.000, nog één belangrijke stap naar bullish trend

De koers schommelt vandaag rond $57.000 na een sterke bounce van 8% vanaf het belangrijke supportgebied $53.000. Maar we zijn er nog niet, bitcoin heeft nog één belangrijke stap te gaan om de trend op verschillende tijdsbestekken bullish om te buigen.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,826.81USD. We bespreken de grafieken op verschillende tijdsbestekken en welke stap de komende uren/dagen nodig is om de trend bullish te breken.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De reactie omhoog (+8%) vanaf het supportgebied $53.000 is prettig en was ook meer dan noodzakelijk. Het verliezen van support rond dit gebied zou betekenen dat er maar weinig was wat bitcoin ervan kon weerhouden het volgende supportgebied onder ons rond $50.000 op te gaan zoeken.

Ondanks de mooie stijging van gisteren is er in basis nog maar weinig veranderd. We hebben nog altijd te maken met een bearish trend op dit tijdsbestek. Voor het doorbreken van de neerwaartse trend is een higher high nodig boven de recente high van ~$59.400.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Andere mogelijkheid is dat we eerst een tussenstap krijgen in de vorm van een higher low boven de recente low van dat we de trend met een tussenstap van een higher low boven de ~$53.500.

Na het vormen van een higher low kunnen we alsnog op zoek naar onze higher high voor een definitieve trendwijziging van bearish naar bullish.

Al ruim 2 weken, vanaf all-time-high, hebben we te maken met een neerwaartse trend. Maar wanneer we iets uitzoomen zien we dat we vanaf eind juli nog altijd te maken hebben met een bullish trend (zwarte stippellijn).

Wanneer we de komende dagen niet door de weerstand rond $59.000 heen weten te breken is de kans groot dat ergens in de tweede week van december op een cruciaal punt uit gaan komen (gele cirkel).

Of de opwaartse trendlijn vanaf juli in combinatie met het supportgebied $53.000 weet stand te houden en bitcoin zet zijn bullish trend voort. Of de huidige bearish trend begint pas acht vervelende vormen aan te nemen.

Weten we de komende dagen niet het belangrijke prijsgebied $59.000 terug te winnen dan kunnen we ergens tussen 8 en 16 december de ontknoping verwachten!

Bitcoin Update: koers rond $57.000, nog één belangrijke stap naar bullish trend
Bitcoin Update: koers rond $57.000, nog één belangrijke stap naar bullish trend

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We hebben het al vaker besproken in de afgelopen updates, zolang we handelen onder de 200 MA’s is er niet al te veel reden om overdreven bullish te zijn. Het terugwinnen van de MA’s in combinatie met het gebied $59.000 zou op dit tijdsbestek pas een echte teken van kracht zijn. Tot die tijd zullen we er rekening mee moeten houden dat ze voor de nodige weerstand zullen gaan zorgen.

Net als op de daggrafiek geldt ook voor dit tijdbestek dat we nog altijd te maken hebben met een bearish markstructuur. De opleving van gisteren is tot op heden niet meer dan een lower high, conform de huidige neerwaartse trend.

Is dan werkelijk alles bearish? We zien dat de koers sinds het bereiken van ATH een falling wegde aan het vormen is en dit is een bullish patroon! De opleving van gisteren wickte afgelopen nacht precies uit op de bovenste lijn van de wedge. Prijsdoel bij een opwaartse uitbraak ligt rond de $67.000. Dit betekenen dat bij een opwaartse uitbraak de trend op alle tijdsbestekken bullish wordt doorbroken en we voorzichtig weer kunnen uitkijken naar nieuwe hoogtepunten.

Bitcoin Update: koers rond $57.000, nog één belangrijke stap naar bullish trend
Bitcoin Update: koers rond $57.000, nog één belangrijke stap naar bullish trend

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

We zien een eerste voorzichtige teken van kracht op de 1 uursgrafiek, we handelen namelijk weer boven de 200 MA’s. Boven ons hebben we te maken met weerstand van de bovenzijde van de falling wedge en vlak onder ons support van de 200 MA’s, een range van slechts 2%.

Het wordt de komende uren een bullish uitbraak uit de falling wedge, of het terugwinnen van de MA’s is slechts van korte duur. Vergelijkbaar met de situatie afgelopen donderdag vlak voor de sell-of (gele cirkel).

Bitcoin Update: koers rond $57.000, nog één belangrijke stap naar bullish trend

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan.

Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

De Bitcoin Webshop

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram).
- Bitcoin Christmas Rocket | 'To The Moon', uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin Update: koers rond $57.000, nog één belangrijke stap naar bullish trend

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties