Bitcoin Update: koers schommelt nu nog rond $22.100, maar voor hoelang?

Bitcoin Update: koers schommelt nu nog rond $22.100, maar voor hoelang?

De bitcoin koers beweegt zich de afgelopen dagen hoofdzakelijk zijwaarts. De kans is groot dat we ergens in de komende dagen meer prijsactie gaan zien, maar in welke richting?

De bitcoin koers staat momenteel op 21,661.03USD. We bespreken in deze update hoe wij de huidige marksituatie benaderen en wanneer we onze verwachtingen bullish of juist bearish zullen bijstellen.

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Doordat de bitcoin koers de afgelopen dagen voornamelijk zijwaarts beweegt is hetgeen we in de vorige update besproken hebben nog altijd actueel. De manier waarop wij de markt op dit moment benaderen is als volgt.

We hebben op dit moment te maken met een zijwaartse trend en ergens in de komende dagen zal bitcoin een richting gaan kiezen. Zolang we handelen tussen de 21.500 en $22.500 (zie grijze box) is de trend zijwaarts en zijn we dus neutraal.

Wanneer we boven range high $22.500 weten uit te komen passen we onze verwachtingen aan van neutraal naar voorzichtig bullish. Dit heeft met name te maken met het feit dat vlak boven range high de nodige trendweerstand op ons te wachten staat, namelijk weerstand van de 200 MA’s rond $23.000.

Dat $23.000 een relevant prijsniveau is blijkt ook uit het volumeprofiel. Op het moment dat we ook de 200 MA’s weten terug te winnen passen we onze verwachtingen aan van voorzichtig bullish naar bullish.

We stellen onze verwachtingen bij van neutraal naar bearish op het moment dat we onder de grijze box terecht komen, dus onder de $21.500. In dit scenario houden we op zijn minst rekening met een daling richting het midden van de prijsrange $20.550 en mogelijk zelfs een verdere daling richting range low $18.600.

Kort samengevat:
- Onder de $21.500 = bearish
- Tussen 21.500 en 22.500 = neutraal
- Boven de $22.500 = voorzichtig bullish
- Boven de 200 MA’s = bullish

Bitcoin Update: koers schommelt nu nog rond $22.100, maar voor hoelang?

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

We zijn nog steeds in afwachting van een eerste tekenen van kracht op 1 uurgrafiek, voordat wij bereid zijn nieuwe posities in te nemen. Een eerste teken van kracht is het moment waarop we erin slagen de 200 MA’s op dit tijdsbestek terug te winnen.

Opvallend is dat de 200 MA’s zich vlak boven range high $22.500 begeven. Dit komt dus mooi overeen met het moment waarop wij onze verwachtingen aanpassen van neutraal naar voorzichtig bullish. Het is niet ondenkbaar dat de 200 MA’s in de komende dagen nog iets naar beneden zullen gaan hellen om uiteindelijk uit te komen rond range high $22.500.

Maar zolang er geen teken van kracht zichtbaar is op dit lage tijdsbestek hebben wij geen enkele reden om bullish te zijn en ligt onze focus met name bij het beschermen van ons vermogen. Want wat we niet willen is dat we de mooie winsten van de afgelopen maanden door ongeduldigheid zien verdampen. We wachten geduldig af totdat bitcoin een richting heeft gekozen er een duidelijke trend (in welke richting dan ook) zichtbaar is.

Bitcoin Update: koers schommelt nu nog rond $22.100, maar voor hoelang?

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Update: koers schommelt nu nog rond $22.100, maar voor hoelang?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan