Bitcoin Update: koers stijgt ondanks bearish signalen toch richting $60.000

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel op momenteel op 18,848.93USD. Rond $60.000 zit een flinke weerstand alvorens de koers verder kan stijgen. De huidige recordprijs ligt op $61.782. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de Update!

Bitcoin (BTC) Update

Ondanks dat het er naar uit zag dat de koers klaar was om een dip te maken, heeft Bitcoin zich toch weten te herstellen met een flinke push richting $60.000. Het leek er even op dat $50.000 een key level zou gaan worden om de prijs op te vangen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarbij was de verwachting en hoop gevestigd een bounce terug hoger in de $50.000. Maar dat scenario is niet aan orde gekomen en de huidige prijs van de koers van Bitcoin laat zien dat bulls wederom de sterkste zijn in deze strijd.

Met het stijgen richting de $60.000 blijft de koers in een consolidatiezone. Met kans op mogelijke doorbraak omhoog. Al is er ook een redelijke kans dat de prijs met het aanraken van de bovenkant van de consolidatie weer naar de onderkant zakt richting $50.000.

Bitcoin 4-uurgrafiek

De huidige 4-uurgrafiek laat de verschillende belangrijke support levels heel erg mooi zien. Waarbij we de huidige consolidatiezone tussen $50.000 en $60.000 duidelijk herkennen. Met enkele tussenliggende levels. Waar de koers zowel veel support als weerstand heeft ervaren.

De test van de bovenste support lijkt momenteel ook weer te zorgen voor een lichte dip richting $57.000 waar de eerste support ligt. Een verdere dip zal resulteren in een prijs rond $55.000.

Een interessant gegeven is dat de 200 Moving Average (MA) een lichte knik heeft gekregen naar boven door het recente stijgen van de koers. Daar waar deze eerst een zijwaartse beweging liet zien kunnen we nu aannemen dat de koers toch weer bullish signalen vertoond.

Bitcoin Update: koers stijgt ondanks bearish signalen toch richting $60.000

Voor nu lijkt het er dan op de 4-uurgrafiek op dat de koers wat rustig rond het level van $57.000 zal gaan hangen. Met mogelijk een test van de huidige 200 MA trendlijn. Welke grote kans heeft van slagen en de koers met wat bullish volume uit de consolidatie boven $60.000 kan drukken.

Mocht de prijs toch door de trendlijn vallen, dan zien we dat er tot aan $50.000 nog voldoende support ligt om de koers op te vangen.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Dat de huidige consolidatiezone zo strak gerespecteerd wordt, is goed te zien op de 1-uurgrafiek van Bitcoin. Hierin zien we dat zowel de trendlijn als long term support en weerstand regelmatig samenvallen en zorgen voor een flinke reactie. Zo was dit de oorzaak van de dip richting $50.000 maar ook het nieuwe stijgen richting $60.000.

De koers zit nu met $58.000 vlak boven de support van $57.000 en heeft daar de eerste test van de support weten te houden. Waardoor de koers nu op een kleine weerstand zit rond $58.000. Mocht deze breken dan zal hoogstwaarschijnlijk $60.000 worden getest.

Een eventuele dip kan meer dan voldoende support gaan vinden rond $55.000. Daar waar niet alleen long term support ligt maar ook de 200 MA trendlijn.

Bitcoin Update: koers stijgt ondanks bearish signalen toch richting $60.000

Al met al ziet het er naar uit dat de koers met het doorbreken van $55.000 zich ook op lagere timeframes weer in een uptrend bevindt en daarmee de test van $60.000 in de lijn der verwachting ligt voor de komende dagen. Met meer dan voldoende support lijkt een eventuele dip goed te kunnen worden opgevangen en kan de prijs al snel richting of door $60.000 stijgen. Een snelle switch van bearish naar bullish signalen. En een teken dat bulls de baas weten te blijven.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Technische Analyse

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Lees meer